2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Vištienos ir Kukurūzų Sriuba/ Chicken Corn Soup

Pagal/ Source AnncooJournal


Sriuba vienas iš rečiau gaminamų patiekalų mano virtuvėj. Ant rankų pirštų galėčiau suskaičiuoti sriubas, kurias mėgstu ir viena iš jų vištienos ir kukurūzų sriuba. Prieš kurį laiką dažnai lankydavomės vienam kiniečių restorane ir kiekvieną kartą užsisakydavau būtent vištienos ir kukurūzų sriubą. Bet iki šiol nebuvau bandžius gaminti namie. Labai apsidžiaugiau radusi receptą ir supratusi, kad ją paruošti visai nesudėtinga. Ir labai skanu.


Produktai:

1 vištos kulšelė, be kaulų
1 skardinė konservuotų kukurūzų, nusunktų
500 ml sultinio
350 ml vandens
1 svogūnas, smulkintas
1 v.š. smulkinto česnako
2-3 v.š. aliejaus arba sviesto
1,5 v.š. miltų
0,5 stiklinės grietinėlės (pasirinktinai)
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Vištieną išvirti (10-15 min), išimti iš vandens, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų (sviestą), sudėti svogūną ir česnaką. Pakepinti kol pakvips, tuomet sudėti miltus ir gerai išmaišyti.

Supilti sultinį, vandenį ir 3/4 kukurūzų, gerai išmaišyti. Kai viskas užvirs pavirti apie 10- 15 minučių. Atvėsinti ir tuomet elektriniu plaktuvu sutrinti iki vientisos tyrės.

Sriubą grąžinti ant ugnies, sudėti vištieną, likusius kukurūzus ir palaukti kol vėl užvirs. Pagal skonį įdėti druskos.

The soup is something I don't make very often. I could count on my fingers how many soups I actually like and one of them is chicken and corn soup. Some time ago, we quite often used to go to  one Chinese restaurant and every time I used to order chicken and corn soup. But so far I have never tired making it at home. I was very happy when I found the recipe for chicken corn coup and realized that it is quite easy to prepare. Of course tasted great too.

Products:

1 chicken drumstick, boneless
1 can corn, drained
500 ml stock
350 ml water
1 onion, chopped
1 tbsp garlic, crushed
2-3 tbsp oil or butter
1.5 tbsp flour
0.5 cup cream (optional)
Salt to taste

Method:

Cook chicken until done(10-15 minutes), remove out of the pan, chop into small pieces.
In a pan on medium heat, heat the oil (butter), add the onion and garlic. Fry until fragrant, then sprinkle the flour and mix well.

Add the stock, water and 3/4 of the corn, mix well. Bring everything to the boil and cook for about 10 to 15 minutes. Let it cool a bit and then using stick blender puree until smooth.

Return the soup on the heat, add the chicken, the remaining corn and wait again until it starts boiling. Add salt to taste.

10 komentarų:

  1. I am on the contrary, a huge fan of soups. Your chicken corn soup looks very tasty, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Bent čia jos yra tikriausiai visuose kiniečių restoranuose :)

      Panaikinti
  3. Medeja , just delicious , I make soup year round . :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Maybe I would like it more if I didn't have to make it :D

      Panaikinti
  4. Nice and creamy; we have a lots of soups during winter time.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Soup is really great comfort food for winter :)

      Panaikinti
  5. That looks delicious Medeja! I love soup year round, and corn and chicken together sounds tasty!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is one of the best soups :) at least for me

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...