2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

Jautienos, Džiovintų Spanguolių ir Kriaušių Salotos/ Tenderloin, Dried Cranberry and Pear Salad

Pagal/ Source BeefItsWhatsForDinner


Ypatingai skanios salotos! Tai nuslėpti būtų nuodėmė.
Paprastai retai kada salotas valgau kaip pagrindinį patiekalą, bet šios salotos labai sočios, atrodo gražiai ir tokios skanios.
Pietums pasikviečiau draugę ir patiekiau šias salotas, todėl joms pagyros ne tik nuo manęs. 2 nuomone jau galima pasitikėti vos ne kaip absoliučia tiesa. Na gal šiek tiek perdedu. Bet tik šiek tiek.



Porcijos: 4

Produktai:

4 jautienos nugarinės gabaliukai (po 120 gr)
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
150 gr. salotų mišinio
1 kriaušė, išimtom sėklom, supjaustyta į 16 skiltelių
0,25 stiklinės džiovintų spanguolių
Druskos
0,25 stiklinės kapotų pekano riešutų, pakepintų
0,25 stiklinės ožkos sūrio, trupinto (aš naudojau sūrį su mėlynuoju pelėsiu)

Padažui:

0,5 stiklinės garstyčių-medaus padažo
2-3 v.š. vandens
1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. baltojo vyno acto
0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,125 a.š. druskos

Gaminimo procesas:

Jautieną iš abiejų pusių pabarstyti pipirais ir druska. Ant vidutinės ugnies įkaitinti didelėje keptuvėje 1 v.š. aliejaus. Sudėti jautieną ir apkepti apie 7-10 minučių, kartais apverčiant.
Aš paprastai apkepu po 2 minutes ant kiekvienos pusės, tuomet pabaigiu kepti ant grilio.

Visus produktus skirtus padažui gerai sumaišyti.

Padalinti salotas į 4 lėkštes, ant viršaus išdėlioti kriaušes ir džiovintas spanguoles. Supjautyti jautieną gabaliukais, išdelioti ant salotų. Apipilti salotas padažu, pabarstyti pekano riešutais ir sūriu.


Especially tasty salad! It would be a sin to hide it.  
Usually I rarely eat salad as a main course, but this salad is very filling, looks beautiful and is so delicious. I invited my friend for lunch and served this salad, so the praise is not just from me. 2 opinions can be already treated as an absolute truth. Well maybe I am a little exaggerating. But only a little.


Servings: 4

Products:

4 beef tenderloins (120 gr each)
0.5 tsp ground black pepper
150 gr. mixed salad greens
1 pear, cored, cut into 16 slices
0.25 cup dried cranberries
Salt
0.25 cup chopped pecan, toasted
0.25 cup goat cheese, crumbled (I used blue cheese)

For the sauce:

0.5 cups honey-mustard
2-3 tbsp water
1.5 tsp olive oil
1 tsp white wine vinegar
0.25 tsp ground black pepper
0,125 tsp salt

Method:

Rub beef steaks on both sides with salt and pepper. Heat tbsp of oil in a large skillet. Add the beef and fry for 7-10 minutes, turning occasionally.
I usually fry for 2 minutes on each side, then I finish cooking it on the grill.

Mix well all products for the sauce.

Divide the mixed greens between 4 plates, arrange pears and dried cranberries on top. Slice beef and arrange on a salad. Pour over the salad dressing, sprinkle with pecans and cheese.

9 komentarai:

  1. ohh my my...this kind of salad i can have any day..looks too good

    AtsakytiPanaikinti
  2. I am definitely a salad person. This looks right up my alley.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I like this salad also because you have used a pear which combines well with meat

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. And cranberries really taste good in it also:)

      Panaikinti
  4. This salad sounds absolutely amazing! I also rarely eat salad as a main course, but this one.. I think I might!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Love the combination of flavors in this salad and it is definitely filling enough for a main meal!

    AtsakytiPanaikinti
  6. What a marvelous salad! I love the pork and pears with your mustard dressing---so delicious!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...