2015 m. liepos 20 d., pirmadienis

Kreminė Grybų Sriuba/ Creamy Mushroom Soup

Pagal/ Source LifeMadeSweeter

Kreminė grybų sriuba visada buvo mano viena mėgstamiausių. Bet niekad nebandžiau jos gaminti namie. Pasirodo be reikalo, visai paprasta pasigaminti namie. Jei būčiau turėjusi mėlynojo pelėsinio sūrio būtų labai tikęs, bet ir be jo buvo labai skanu.


Produktai:

1 v.š. sviesto
1 nedidelis svogūnas, smulkintas
2 stiklinės grybų, padalintų į ketvirčius
2 skiltelės česnako (smulkintos)
1 a.š. šviežių čiobrelių
1 stiklinė pieno (aš naudojau daugiau)
2 stiklinės sultinio
2 v.š. miltų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Sudėti grybus ir kartais pamaišant pakepinti kol bus minkšti. Tuomet sumažinti ugnį. Į grybus sudėti česnaką ir svogūną, išmaišyti ir pakepinti kol svogūnas bus permatomas.

Įmaišyti miltus, pakepinti nuolat maišant. Sudėti čiobrelius, pieną ir sultinį. Užvirti ir pavirti apie 30 minučių. Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Supilti sriubą į virtuvinį kombainą ir sutrinti iki vientisos tirštos masės. Patiekti pabarsčius čiobreliais arba v.š. maskarponės sūrio.


Creamy mushroom soup has always been one of my favorites. But I have never tried to make it at home. It seems I should have tried sooner, it is so easy to make at home. If I had blue cheese it would have suited very well, but even without it the soup was great.


Products:

1 tbsp butter
1 small onion, chopped
2 cups mushrooms, quartered
2 cloves garlic (minced)
1 tsp fresh thyme
1 cup milk (I used more)
2 cups stock
2 tbsp flour
Salt and pepper to taste

Method:

In a large pan on the medium heat melt butter. Add mushrooms and cook, stirring occasionally until they are soft. Then reduce heat. Add garlic and onion, mix and cook until onion is translucent.

Mix in the flour, cook stirring often. Add thyme, milk and stock. Bring to the boil and simmer for about 30 minutes. Add salt and pepper to taste.

Transfer the soup into blender and process until smooth and thick. Serve sprinkled with some thyme or add 1 tbsp of mascarpone.

14 komentarų:

  1. My favourite too, Medeja. This must be very tasty.

    AtsakytiPanaikinti
  2. MY all-the-time-absolute-favourite! Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I have never ever made a creamy mushroom soup but to be honest, it sounds like a good idea, must wait for autumn!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is worth making and more than once :D

      Panaikinti
  4. I love the flavor of mushrooms! Blue cheese would be fantastic with this!

    AtsakytiPanaikinti
  5. There is nothing better than hearty mushroom soup with a piece of crusty bread! great recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mushrooms and thyme are such a heavenly pairing! Your soup sounds terrific.

    AtsakytiPanaikinti
  7. I love mushroom soup of any kind! This sounds wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hi Medeja,

    With or without blue cheese, the mushroom loving me think that this very mushroom soup is going to be equally great! Yum!

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...