Karamelizuotų Kriaušių Sriuba su Pelėsiniu Sūriu/ Caramelized Pear and Blue Cheese Soup

Pagal/ Source ClosetCooking

Pirmasis receptas iš naujųjų namų. Tiesą sakant virtuvėje dar tiek daug ko trūksta. O tai kas išsiųsta atkeliaus tik po gerų kelių mėnesių, todėl teks suktis su tuo kas yra ir eiti apsipirkti naujų reikmenų, kas man net labai smagu.
Ši kriaušių sriuba subtilaus skonio, saldžiai sūroka su pelėsiniu sūriu..



Gaminimo laikas: 45 minutės

Porcijos: 6

Produktai:

2 v.š. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
6 kriaušės, išimtom sėklom ir pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkintos
0,5 a.š. čiobrelių, kapotų
3 stiklinės sultinio
250 gr. bulvių, nuluptų ir smulkiai pjaustytų
115 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu, trupinto
0,5 stiklinės grietinėlės arba pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Dideliam puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, sudėti rudąjį cukru ir palaukti kol jis pradės karamelizuotis. Tuomet sudėti kriaušes ir pakepinti pamaišant kol jos paminkštės (apie 5-7 minutes).

Sudėti svogūną ir pakepinti kol jis bus minkštas (apie 3-5 minutes). Sudėti česnaką ir čiobrelius ir pakepinti apie minutę.

Sudėti sultinį, grietinėlę ir bulves, viską užvirti. Sumažinti ugnį ir pavirti kol bulvės bus minkštos (apie 15 minučių). Tuomet virtuviniame kombaine sutrinti iki vientisos tyrės.

Tuomet supilti trintą sriubą atgal į puodą, įmaišyti sūrį ir pakaitinti kol jis ištirps. Prieš patiekiant pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.


This is first recipe from the new home. In fact the kitchen there are still so many things missing. And stuff that I sent should arrive only in few months. So I will have to use what I have and also go shopping for new things, what I find really fun.
This pear soup has delicate  pleasant taste, tastes sweet and bit salty at the same time with blue cheese that takes it to the next level..


Cooking time: 45 minutes

Servings: 6

Products:

2 tbsp butter
2 tbsp brown sugar
6 pears, cored and cut in small pieces
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, minced
0.5 tsp thyme, chopped
3 cups of stock
250 gr. potatoes, peeled and finely chopped
115 gr. blue cheese, crumbled
0.5 cup cream or milk
Salt and pepper to taste

Method:

In a large pan on medium heat, heat the oil, add brown sugar and wait until it starts bubbling. Then add pears and saute, stirring until they soften (about 5-7 minutes).

Add the onion and fry until it is soft (about 3-5 minutes). Add the garlic and thyme and saute for about a minute.

Add the stock, cream and potatoes, bring to the boil. Reduce heat and simmer until potatoes are soft (about 15 minutes). Then transfer to the blender and process until smooth.

Then transfer the soup back to the pan, mix in blue cheese and heat until it melts. Before serving season with salt and pepper to taste.

Komentarai

  1. I always love the combo of blue cheese and pear, but usually in the salads. This is a very creative and delicious soup recipe.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Very unusual and interesting ingredients for a soup; I would love to try it!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai naujai įsikūrus :) galima apsilankyt? :D juokauju.
    Kriaušių sriubą pirmą kartą girdžiu. Kaip tik gausus jų sezonas Lietuvoje. Kadangi mėgstu saldžiarūgščius patiekalus žymiuosi, kad reiktų spėti į šį sezoną :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love pears and blue cheese together. This soup sounds amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja,

    Shame on me that I have not try eating pear and blue cheese before... This soup must be very lovely.

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  6. I've never caramelized pear before and I love the idea of pairing it with blue cheese. Such a great recipe!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą