2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Saldžiųjų Bulvių Keksiukai/ Sweet Potato Muffins

Pagal/ Souce WillCookForSmiles

Vienam paskutinių mano pentadienių saulėtoje Australijoje pamintėti saulėti keksiukai su saldžiosiomis bulvėmis. Geriau mėgautis kieviena diena, nei gailėtis, kad kažko nepadarei.


Vienetai: 12

Produktai:

3 kiaušiniai
0,3 stiklinės grietinės
0,75 stiklinės aliejaus
1 stiklinė trintų saldžiųjų bulvių (keptų orkaitėje)
1 stiklinė rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. kepimo sodos
2 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. tarkuoto muskato riešuto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė kapotų pekano riešutų pabarstymui (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, iškloti keksiukų formą popierėliais.

Dideliame dubenyje sumaišyti kartu kiaušinius, aliejų, grietinę, vanilę ir rudąjį cukrų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti saldžiųjų bulvių tyrę ir viską gerai išmaišyti.

Įsijoti sausus produktus ir išmaišyti iki vientisos masės. Padalinti tešlą į formeles, pripildant apie 3/4 formelės. Pabarstyti viršų kapotais riešutais.

Kepti apie 18-20 minučių, arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Galima patiekti pabarstytus cukraus pudra.


For one of my last Fridays in sunny Australia I am sharing sunny sweet potato muffins. It is better to enjoy things every single day and have no regrets that you missed out on something. 


Makes: 12

Products:

3 eggs
0.3 cup sour cream
0.75 cup oil
1 cup mashed sweet potatoes (baked in the oven until soft)
1 cup brown sugar
1 tsp vanilla extract
0.25 tsp salt
1 tsp cinnamon
0.5 tsp baking soda
2 tsp baking powder
0.25 tsp grated nutmeg
1.5 cups flour
1 cup chopped pecans for the top (optional)

Method:

Preheat the oven to 180C, line muffin form with paper muffin cups.

In a large bowl, mix together the eggs, oil, sour cream, vanilla and brown sugar. Mix everything well until smooth. Add mashed sweet potato and mix everything well.

Sift in dry ingredients and mix until smooth. Divide the dough between muffin cups, filling about 3/4 of each. Sprinkle top with chopped pecans.

Bake for about 18-20 minutes, or until a wooden skewer inserted comes out clean. Can be dusted with icing sugar if desirable.

7 komentarai:

  1. They look so soft and moist. These would be great for any time of the day.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wish I had one of the muffins now, they look delicious, Medeja! Sweet potatoes and pecans, perfect ingredients for your muffins!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Pam! They could be called perfect :)

      Panaikinti
  3. I am loving all these sweet potato recipes. These muffins look amazing!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...