2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Šokoladinis Lazdyno Riešutų Pyragas su Kriaušėm/ Chocolate Pear & Hazelnut Cake

Pagal ScientificallySweet

Kriaušė ideali valgymui būna tik 10 minučių per savo gyvenimą. Ralph Waldo Emerson



Produktai:

2 kriaušės, prinokusios, bet kietos, supjaustytos į 8 dalis
150 gr. šokolado
115 gr. sviesto, pjaustyto gabaliukais
0,25 a.š. druskos
4 dideli kiaušiniai, atskirti
125 gr. cukraus
200 gr. maltų lazdyno liešutų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Iškloti popieriumi 20 cm skersmens formą kepimo popieriumi. Patepti riebalais dugną ir pabarstyti 1 v.š. rudojo cukraus. Išdėlioti ratu kriaušių gabaliukus.

Ištirpinti šokoladą ir sviestą nedideliame puode ir palikti šiek tiek pravėsti.

Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su puse cukraus iki šviesios tirštos masės (apie 3-5 minutes). Įmaišyti maltus lazdyno riešutus ir vanilės ekstraktą. Įmaišyti atvėsintą šokolado masę.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į šokolado masę. Sudėti tešlą į kepimo formą ant išdėliotų kriaušių, išlyginti viršų. Kepti apie 45-50 minučių arba kol viršus bus iškilęs ir patikrinus mediniu iešmeliu jis bus apkibęs keliais drėgnais trupiniais. Prieš patiekiant pilnai atvėsinti.


"There are only ten minutes in the life of a pear when it is perfect to eat." (Ralph Waldo Emerson)


Products:

2 pears, ripe but firm, cut into 8 wedges
150 gr. chocolate
115 gr. butter, cut in pieces
0.25 tsp salt
4 large eggs, separated
125 gr. sugar
200 gr. ground hazelnuts,
0.5 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C.
Line 20 cm baking form with baking paper. Grease the bottom and sprinkle with 1 tablespoon of brown sugar. Arrange pear slices in a circle.

Melt the chocolate and butter in a small pan and leave to cool slightly.

In a large bowl, beat egg yolks with half of the sugar until thick and light(about 3-5 minutes). Mix in ground hazelnuts and vanilla extract. Mix in the cooled chocolate mixture.

In another bowl, beat the egg whites with the remaining sugar until stiff peaks. Gently fold into the chocolate mixture. Transfer the dough into a baking form on top of the arranged pears, level the top. Bake for about 45-50 minutes or until puffed and wooden skewer inserted comes out with few moist crumbs. Cool completely before serving.

13 komentarų:

  1. So many yummy things in one delicious cake!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. The combination of pear and chocolate I love. To add hazelnuts makes it even better Medeja. Great cake!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love the combo of chocolate, pear and hazelnut. The cake looks super moist and scrumptious.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pear and chocolate = heaven! Wow, Medeja, such a beautiful dessert. I can't bake to save my life but I'm going to have to try this because it must be tasted!! Do you give lessons at home or deliver? lol
    Thanks for a great recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I hardly ever bake with pears, but oh my! This cake sounds wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I hardly ever bake with pears, but oh my! This cake sounds wonderful!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...