2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Balzaminė Česnakinė Vištiena su Grybais/ Balsamic Garlic Chicken with Mushrooms

Pagal/ Source CookiesAndCups

Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų pietums šiuo metu balzaminė česnakinė vištiena su grybais. Visų pirma nes man vištiena ir grybai labai labai skanu, ypač kartu. Antra, pagaminti užtrunka vos ilgiau nei 30 min.

Šį kartą neplanuotai tenka vėl keliauti. Šį kartą namo, todėl ir vėl teks padaryti bent savaitės pertrauką nuo virtuvės ir visas virtuvės įsiruošimo džiaugsmas nusikels į mėnesio pabaigą..


Porcijos: 4

Produktai:

700 gr. vištienos file, supjaustytos maždaug 1 cm storumo
Druskos ir pipirų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
8 skiltelės česnako, smulkinto
500 gr. grybų, pjaustytų
0,3 stiklinės balzaminio acto
0,75 stiklinės vištienos sultinio
1 lauro lapas
1 a.š. džiovintų čiobrelių
2 v.š. sviesto

Gaminimo procesas:

Vištieną iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais.
Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėti vištienos gabaliukus ir apkepti iš abiejų pusių, kol vištiena bus apkepusi ( apie 5 minutes ant kiekvienos pusės).

Sudėti česnakus ir grybus į keptuvę, išmaišyti taip, kad vištiena būtų ant grybų viršaus. Pakepti apie 5 minutes arba kol grybai pradės minkštėti. Sudėti actą, sultinį, lauro lapą ir čiobrelius.

Uždengti ir pakepinti 10 minučių. Tuomet atidengti ir pakepinti dar apie 5-7 minutes, kol padažas patirštės. Įdėti sviestą, pakepinti dar apie 2 minutes.


At the moment this is one of my favorite dinner meals- balsamic garlic chicken with mushrooms. First of all, because I find chicken and mushrooms very very tasty, especially together. The second reason, it only takes a bit more than 30 minutes to prepare.

And once again I have an unplanned travel. This time home and again I will have to be away from the kitchen for at least one week and all the joy arranging my kitchen will be delayed until the end of the month..


Servings: 4

Products:

700 gr. chicken fillets, cut into ~1 cm thick
Salt and pepper
2 tbsp olive oil
8 cloves garlic, chopped
500 gr. mushrooms, sliced
0.3 cup balsamic vinegar
0.75 cups chicken stock
1 bay leaf
1 tsp dried thyme
2 tsp butter

Method:

Rub chicken with salt and pepper on both sides.
Heat the olive oil in a large skillet on medium heat. Add chicken and fry on both sides until the chicken is browned (about 5 minutes on each side).

Add garlic and mushrooms to the skillet, mix, and move the chicken on top of mushrooms. Cook for about 5 minutes or until the mushrooms begin to soften. Then add vinegar, stock, bay leaf and thyme.

Cover and cook for 10 minutes. Then uncover and cook for about 5-7 minutes, until sauce thickens. Add butter and cook for another 2 minutes before serving.

8 komentarai:

  1. Šiandien pas mane irgi nusimano greita vištiena su pesto ir grybais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Quick dinners is what I have been looking for lately - it's been so hot that I simply has no energy to spend there time

    AtsakytiPanaikinti
  3. A wonderfully delicious and healthy meal, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Looks delicious for a weeknight meal. I love chicken and mushrooms together and the more mushrooms, the better! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Looks delicious for a weeknight meal. I love chicken and mushrooms together and the more mushrooms, the better! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...