2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Avokadų Duona/ Avocado Bread

Pagal/ Source IAmFoodBlog

Bananų duoną  esu bandžiusi ne kartą ir visai mėgstu ją pusryčiams ar šiaip užkandai (ypač paskrudintą su šiek tiek sviesto). Bet avokadų duona buvo kažkas naujo. Skirtumas tas, kad avokadų duona nėra tokia drėgna. Turiu prisipažinti, kad avokadų duona man patiko net labiau nei bananų, todėl tikrai rekomenduočiau iškart daryti dvigubą porciją ir kepti normalaus dydžio formoje..



Produktai:

1 stiklinė miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. cinamono
Žiupsnelis druskos
0,25 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus
1 didelis kiaušinis
0,25 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės sutrinto avokado (1 vidutinis avokadas)
1 a.š. žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160-170C. Iškloti kepimo popieriumi nedidelę kekso formą.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios ir šviesios masės. Įmaišyti kiaušinį ir vanilę, tuomet sudėti avokadą ir žaliosios citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį, stengtis nepermaišyti.

Perkelti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 35-45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis aplips tik keliais trupiniais. Pilnai atvėsinti, supjaustyti ir patiekti.


I tried the banana bread many times and I love it for breakfast or as a snack (especially toasted with a bit of butter.. yummy). But avocado bread was something new to me. 
After I tried I can see that the difference is that avocado bread is not as moist as banana bread. And I have to admit that I liked the avocado bread even more than banana, so I would definitely recommend to double the ingredients and make a normal size bread.


Products:

1 cup flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,25 tsp cinnamon
Pinch of salt
0,25 cup butter, room temperature
0,5 cups sugar
1 large egg
0,25 tsp vanilla extract
0,5 cup mashed avocado (1 medium avocado)
1 tsp lime juice

Method:

Preheat the oven to 160-170C. Line a small form with baking paper.

In a bowl, mix the flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt. In another bowl, beat together butter and sugar until fluffy and light. Mix in the egg and vanilla, then add avocado and lime juice. Mix everything well. Gently mix in the flour mixture, try not to overmix.

Transfer the dough into a baking dish and bake for about 35-45 minutes or until a wooden skewer inserted comes out with only few crumbs. Cool completely, slice and serve.

13 komentarų:

  1. Love to use avocado in baking too. Your bread looks really moist and I love the natural, beautiful green colour.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. It really has nice flavor and texture :)

      Panaikinti
  2. So good to know you like it because I saw it recently and just wasn't sure...Love the beautiful green hue.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is definitely a nice cake worth making :)

      Panaikinti
  3. This is unique, Medeja! I've never heard of avocado bread and want to try it. It's great that it was a hit for you!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am always very curious to try new things :) I definitely would recommend Avocado bread

      Panaikinti
  4. Interesting flavours and combination of aromas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. We love banana bread so I have a feeling we'd be fans of this avocado bread, too!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. This is a bread worth trying , so easy , love all the ingredients . :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hi Medea, I have never heard of avocado bread before, but I love avocadoes, will be trying this recipe.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...