2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

Cinamoniniai Blynai su Slyvomis/ Cinnamon Pancakes with Plums


Skaniausi pusryčiai be abejonių yra blynai. Ir ne tik pusryčiai. Dažniausia, kai užeina noras saldumynams pyragą išsikepti užtruktų perdaug laiko.. todėl sprendimas būna blynai. 
Sveikiau būtų valgyti slyvas ir obuolius, kurių perku mažiausiai po kilogramą iš karto. Bet ir jiems randu panaudoti mažiau sveikų, bet skanių būdų.. Slyvos + cinamonas. Tikrai verta kartais nusidėti ir pasilepinti tokiais blynais.



Vienetai: 12

Produktai:

4 slyvos, plonai pjaustytos
1 stiklinė miltų
0,25 stiklinės cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
0,5 stiklinės natūralaus jogurto
0,75 stiklinės pieno
1 didelis kiaušinis
3 v.š. aliejaus arba tirpinto sviesto

Gaminimo procesas:

Sudėti į dubenį jogurtą, pieną, kiaušinį, gerai išmaišyti. Įmaišyti aliejų (arba sviestą). Sudėti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti pjaustytas slyvas.

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę. Dėti po kelis šaukštus tešlos kiekvienam blynui, pakepti kol apačia taps auksiniai rudos spalvos, tuomet apversti ir kepti kol kita pusė taip pat bus auksiniai rudos spalvos.
Skanu patiekti su medum.


The most delicious breakfast is without doubt - pancakes. And not just breakfast. In most cases, when I want something sweet I know that baking cake would take too much time.. so the solution is pancakes.
It would be healthier to eat plums and apples, which I buy at least a kilo at a time. But I find better and less healthy ways to use them.. Plums + cinnamon. These pancakes are definitely worth enjoying.


Makes: 12

Products:

4 plums, thinly sliced
1 cup flour
0,25 cup sugar
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
0,5 cup plain yogurt
0,75 cups milk
1 large egg
3 tbsp oil or melted butter

Method:

In a bowl add together yogurt, milk, egg, mix well. Mix in the oil (or butter). Add the flour, sugar, baking powder, cinnamon and mix everything well. Finally, mix in sliced plums.

Heat the skillet on medium heat. Add few tablespoons of batter for each pancake, fry until it's golden brown, then flip and fry until the other side is also golden brown.
Delicious served with honey.

5 komentarai:

  1. Those pancakes are beautiful! I have never had plums in pancakes but I bet they taste wonderful! I think the plum is an underutilized fruit. I love that you found a way to make them even better!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks Renee :) sour plums in sweet pancakes taste really good

      Panaikinti
  2. Hi Medea, I really love plums I bet these pancakes are delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nicely done and I am also enjoying pancakes for breakfast and not only-)))
    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  4. A couple for me please...with my afternoon coffee ;-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...