2015 m. spalio 9 d., penktadienis

Obuolių Pyragų Savaitė: Prancūziškas Obuolių Pyragas/ Apple Pie Week: French Apple Pie

Pagal/ Source DavidLebovitz

Paskutinis obuolių pyragas buvo didelis hitas vyro darbe. Pasirodo kalbos pasklido ir net pasiekė vadovą, kuris atėjo pasiimti gabaliuko.
Aš asmeniškai galbūt kitą kartą keisčiau vieną dalyką- glaistui naudočiau šiek tiek citrinos sulčių, nes man jis buvo persaldus.
Na tikriausiai jau galima tarti obuolių pyragams 'iki kitų metų'.


Obuolių Įdarui:

1,2 kg obuolių
2 v.š. sviesto
100 gr (0,5 stiklinės) cukraus
0,5 a.š. cinamono
140 gr. (0,75 stiklinės) razinų
1 v.š. romo

Tešlai:

2 stiklinės (280 gr.) miltų
0,3 stiklinės (65 gr.) cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
8 v.š. (115 gr.) sviesto, šalto
2 dideli kiaušiniai

Glaistui:

1 stiklinė (140 gr.) cukraus pudros
1,5 v.š. vandens

Gaminimo procesas:

20 cm apvalią formą ištepti riebalais.

Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Dideliame puode ištirpinti sviestą, sudėti visus produktus išskyrus romą. Gerau išmaišyti ir pakepinti ant vidutinės ugnies kol obuoliai pradės kepti, tuomet uždengti ir sumažinti ugnį. Pavirti kol obuoliai išskirs sultis (apie 5-10 minučių). Atidengti puodą ir kartais pamaišant pavirti kol skystimas išgaruos. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti romą, paskleisti įdarą ant negilaus indo. Palikti šaldytuve.

Tešlai, virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską (galima sumaišyti ir rankomis). Supjaustyti nedideliais gabaliukais sviestą ir sudėti į virtuvinį kombainą, sutrinti. Sudėti kiaušinius ir sumaišyti iki vientisos tešlos. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Šiek tiek paminkyti atšaldytą tešlą. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir iškloti kepimo formą. Ant viršaus paskleisti atšalldytą obuolių įdarą. Likusią tešlą iškočioti į 20 cm apskritimą, uždėti ant įdaro ir užlankstyti kraštus. Šakute užspausti kraštus, subadyti viršų šakute.

Kepti kol tešla bus iškepusi, auksinės spalvos (apie 35-40 min). Atvėsinti ant grotelių. Išimti pyragą ant lėkštės, kad dugnas būtų viršuje. Gerai sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu nedideliame puode. Pašildyti šiek tiek ir greitai paskleisti ant viršaus. Palaukti kol glaistas sustings tuomet patiekti.


Last apple pie for this apple pie week was a big hit in my husband's work. It turns out the rumors have reached even the manager who came to get a slice.
I personally would do one thing differently- I would add some lemon juice in the glaze as I found it too sweet.
Well I can probably already say ' see you next year' to the apple pies.


For the Apple filling:

1,2 kg apples
2 tbsp butter
100 gr (0,5 cup) sugar
0,5 tsp cinnamon
140 gr. (0,75 cup) raisins
1 tbsp rum

For the Dough:

2 cups (280 gr.) flour
0,3 cups (65 gr.) sugar
1 tsp baking powder
0,25 tsp salt
8 tbsp (115 gr.) butter, cold
2 large eggs

For the Glaze:

1 cup (140 gr.) icing sugar
1,5 tbsp water

Method:

Grease 20 cm round baking form.

For the filling peel apples, remove seeds and cut into thin slices. In a large pan melt the butter, add all the ingredients except the rum. Mix well and saute over medium heat until apples begin to sizzle, then cover and reduce the heat. Simmer until apples release the juice (about 5-10 minutes). Uncover the pan and simmer, stirring occasionally until the liquid evaporates. Remove from the heat, mix in rum, spread the filling on shallow dish. Leave in the refrigerator.

For the dough, combine in the blender flour, sugar, baking powder and salt and process (you can mix with hands too). Cut the butter in small pieces and add into a blender, process. Add the eggs and mix until smooth dough is formed. Wrap in cling wrap and place in a fridge.

Heat the oven to 180C.
Lightly kneed the chilled dough. On a floured surface roll out a bit more than half of the dough and line baking form with it. On top spread the cooled apple filling. Roll 20 cm circle from the remaining dough, place it on top of the filling and fold the edges. Secure the edges with a fork, pierced some holes on top.

Bake until the dough is golden brown and done (about 35-40 minutes). Cool on the wire rack. Remove the cake on a plate keeping the bottom of the pie as the top. Mix well icing sugar and water in a small saucepan. Warm up a bit until lukewarm and spread quickly on top of the pie. Wait until the glaze sets and serve.

16 komentarų:

  1. That pie looks divine Medeja; great job!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Your husband must be very proud of you. Even the manager came and had a slice. Thumbs up!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I am not surprised it was a hit! It looks scrumptious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love apple desserts, this really looks delicious, love the glaze.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is one of the best cakes I have tried :)

      Panaikinti
  5. This is great, and I love that it has raisins in it. The glaze is nice too. Your husband is probably the most popular person at work! :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Now he is, indeed :) I really liked everything about it

      Panaikinti
  6. This looks incredible and I too want a slice..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Looks like a delicious way to end apple pie week!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oh my, wish I can have a slice right away. It looks really mouthwatering.
    Enjoy & have a great week ahead dear.
    Blessings, Kristy

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oh este pie de manzana es un lujo una verdadera delicia,abrazos

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oh este pie de manzana es un lujo una verdadera delicia,abrazos

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...