2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Obuolių Pyragų Savaitė: Sūrio Pyragas su Obuoliais/ Apple Pie Week: Apple Cheesecake Bars

Pagal/ Source AnncooJournal

Seniai norėjau išbandyti sūrio pyragą su keptu pagrindu, ne trupintų sausainių. Manau ateityje tokį pagrindą naudosiu ir kitiems sūrio pyragams.
Šis Ssrio pyragas su obuoliais ir razinomis tikrai vertas dėmesio. Man patiko kad jis nėra persaldus, ir viskas jame tiesiogiai puikiai dera.


Produktai:
Pagrindui:

100 gr sviesto
160 gr miltų
2 v.š. suplakto kiaušinio
35 gr. cukraus pudros, persijotos

Kreminio Sūrio Sluoksniui:

250 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
80 gr. cukraus pudros, persijotos
120 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė, tarkuota
0,5 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 v.š. miltų

2 obuoliai
30 gr razinų

Gaminimo procesas:

Išplakti sviestą ir cukraus pudrą iki purios kreminės masės. Sudėti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus ir išminkyti kol gausis minkšta tešla. Atšaldyti tešlą 30 minučių.

Kepimo formą 23x18 cm ištepti riebalais ir iškloti dugną kepimo popieriumi. Atšaldytą tešlą tolygiai paskleisti ant formos dugno, subadyti pagrindą šakute. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimti atvėsinti.

Išplaki kreminį sūrį su cukraus pudra iki kreminės masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Sudėti citrinos sultis ir vanilės ekstraktą, išmaišyti, sudėti grietinėlę ir viską išplakti. Galiausiai sudėti miltus ir citrinos žievelę, išmaišyti.

Išimti obuolių sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais. Ant pagrindo išdėlioti obuolių griežinėlius, pabarstyti razinomis ir ant viršaus užpilti sūrio masę.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, tuomet sumažinti temperatūrą iki 140C ir pakepti dar 10 minučių.


It's been a while since I wanted to try the cheesecake with baked base, not made of crushed biscuits. I really liked it and I think in the future I will be using this base for other cheesecakes.
This cheesecake with apples and raisins certainly is worth trying. I liked that it was not too sweet, and all ingredients tasted great together. 


Products:
For the Base:

100 gr. butter
160 gr. flour
2 tbsp beaten egg
35 gr. icing sugar, sifted

For the Cream cheese layer:

250 gr. cream cheese, at room temperature
80 gr. icing sugar, sifted
120 ml heavy cream
2 eggs
1 lemon zest, grated
0.5 tbsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
2 tbsp flour

2 apples
30 g raisins

Method:

Beat butter and icing sugar until fluffy light mixture. Add the egg and mix well. Add the flour and knead until you get a soft dough. Cool the dough for 30 minutes.

Grease 23x18 cm baking form and line the bottom with baking paper. Spread evenly the chilled dough on the bottom of the form, pierce the base with a fork in couple of places. Bake in the oven preheated to 180C for 15 minutes. Remove to cool.

Beat the cream cheese and icing sugar until creamy mixture. One by one beat in the eggs, beat until smooth. Add lemon juice and vanilla extract, mix, add heavy cream and mix everything well . Finally, add the flour and lemon zest and mix.

Remove apple seeds, cut into thin slices. Arrange the apple slices on the base, sprinkle raisins on top and the pour over cream cheese mixture.

Bake in a preheated to 180C oven for 50 minutes, then reduce the temperature to 140C and bake for another 10 minutes.

5 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...