2015 m. spalio 23 d., penktadienis

Slyvų Pyragas su Prieskoniais/ Spiced Plum Cake

Pagal/ Source WashingtonPost

Kai orai vėsta ir beveik kasdien lyja taip smagu išsikepti pyragą ir su puodeliu kavos tokias dienas padaryti jaukesnėmis. Šią savaitę liko nemažai nesuvalgytų slyvų ta proga labai skanus ir nesudėtingas pyragas su prieskoniais ir slyvomis. 


Produktai:

0,5 stiklinės aliejaus (be skonio)
1 stiklinė miltų
0,25 stiklinės kukurūzų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. Kiniškų 5 prieskonių mišinio
0,25 a.š. cinamono
0,25 a.š. imbiero miltelių
3 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
0,75 stiklinės šviesaus rudojo cukraus
0,25 a.š. druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto
9-11 slyvų, išimtais kauliukais, perpjautų per pusę
0,25 stiklinės medaus

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22 cm kepimo formą riebalais, pabarstyti miltais.

Sumaišyti miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Suplakti kartu kiaušinius, rudąjį cukrų ir druską, kol masė bus vientisa ir cukrus ištirps.

Sudėti vanilės ekstraktą. Galiausiai supilti aliejų ir išplakti iki vientisos masės. Sudėti miltų mišinį, gerai išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo formą.

Ant viršaus išdėlioti slyvas. Kepti apie 25 minutes (aš kepiau 30 min) arba kol pyragas bus auksiniai rudos spalvos arba patikrinus mediniu iešmeliu nebeaplips tešla. 5 minutėms palikti formoje, tuomet išimti ant grotelių.

Kai pyragas bus išimtas iš formos paruošti medų. Supilti medų į nedidelį puodą ir pakaitinti ant vidutinės ugnies apie minutę. Nuimti nuo ugnies, atsargiai medumi aptepti pyrago viršų.


When the weather gets colder and it is raining almost every day baking some nice cake to have with a cup of coffee really brightens the day. This week I had some leftover plums so I made this very tasty and easy cake with plums and spices.


Products:

0.5 cup oil (flavorless)
1 cup flour
0.25 cup corn flour
1 tsp baking powder
1 tsp Chinese 5 spice
0.25 tsp cinnamon
0.25 tsp ginger powder
3 large eggs, room temperature
0.75 cup light brown sugar
0.25 tsp salt
2 tsp vanilla extract
9-11 plums, stoned, cut in half
0.25 cup honey

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 22 cm baking form and dust with flour.

Mix the flour, corn flour, baking powder, spices, set aside. Whisk together the eggs, brown sugar and salt until the mixture is smooth and sugar is dissolved. Add vanilla extract. Finally, add the oil and beat until smooth. Add the flour mixture, mix everything well. Pour the batter into the baking form.

Arrange the plums on top. Bake for about 25 minutes (I baked for 30 minutes) or until the cake is golden brown and wooden skewer inserted comes out clean. Leave for 5 minutes in the form, and then remove on the wire rack.

Once the cake is removed prepare honey. Pour the honey into a small saucepan and heat on medium heat for about a minute. Remove from the  heat and carefully brush the top of the cake.

8 komentarai:

  1. I feel like baking this weekend!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I hope you are enjoying your weekend baking ;)

      Panaikinti
  2. Hi Medeja , what wonderful dishes you come up with , my girls love making your dishes (11 /12 ) Thanks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. I have never made a cake with plums before. It looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. If you ever have too many plums try it ;)

      Panaikinti
  4. I love to bake with plums at this time of year too. Your spiced cake looks scrumptious.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Your cake looks so good. I love the addition of plums in it..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...