2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Airiškos Grietinėlės Likerio (Bailey's) Savaitė: Brauniai su Bailey's Likeriu/ Irish Cream (Bailey's) Week: Bailey's Irish Cream Brownies

Pagal/ Source ButtercreamBlondie

Šie brauniai su su Bailey's Likeriu turi tik vieną trūkumą- jie tokie skanūs, kad beviltiška sustoti suvalgius vieną gabaliuką. Nežinau net kas skaniau patys brauniai ar Bailey's kremas.


Produktai:

170 gr. šokolado
170 gr. sviesto
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės rudojo cukraus
1 a.š. kavos granulių
0,25 a.š. druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. Bailey's Grietinėlės likerio (naminio likerio receptas čia)
0,75 stiklinės miltų
0,25 a.š. kepimo sodos

Kremui:

115 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės cukraus pudros
0,75 a.š. kavos granulių
Žiupsnelis druskos
2-3 v.š. Bailey's likerio

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Iškloti kepimo popieriumi 20x20 cm kepimo formą.

Šokoladą ištirpinti su sviestu.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir kavos granulėmis (apie 7-8 minutes). Įmaišyti vanilę ir Bailey's likerį ir paplakti dar kelias minutes. Supilti pravėsusią šokolado masę. Išplakti.

Sudėti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti kol susimaišys (nepermaišyti). Supilti į formą, kepti apie 40-45 minutes. Išėmus iš orkaitės pilnai atvėsinti.

Kremui elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukraus pudra. Sudėti druską ir kavą, pagal skonį įpilti Bailey's likerio. Išplakti. Paskleisti ant atvėsintų braunių.


These brownies with Bailey's Irish cream have only one problem - they are so delicious, that it's impossible to stop after one piece. I do not know what is tastier - brownies or Bailey's frosting.

 Products:

170 gr. chocolate
170 gr. butter
3 eggs
1.5 cups brown sugar
1 tsp coffee granules
0.25 tsp salt
1 tsp vanilla extract
3 tbsp Bailey's Irish cream (recipe for homemade Bailey's here)
0.75 cup flour
0.25 tsp baking soda

For the Frosting:

115 gr. butter, room temperature
1.25 cups powdered sugar
0.75 tsp coffee powder
Pinch of salt
2-3 tbsp Bailey's

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 20x20 cm baking form with baking paper.

Melt chocolate and butter.
Beat eggs with sugar and coffee granules (about 7-8 minutes). Add vanilla and Bailey's and beat for few more minutes. Added cooled chocolate mixture. Mix.

Add the flour, baking soda, mix until combined (do not overmix). Transfer the dough into baking form, bake for about 40-45 minutes. After removing from the oven cool completely.

With an electric mixer beat the butter and icing sugar. Add salt and coffee, add Bailey's to taste. Beat well. Spread on cooled brownies.

11 komentarų:

  1. Wow WOW WOw dear...what a delicious post this is..Im drooling at the brownies and the frosting...

    AtsakytiPanaikinti
  2. That's a perfect combination! I would love a slice too, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is, indeed :) and you would need at least few slices ;)

      Panaikinti
  3. It is definitely very hard to eat just one slice of a cake like this! Looks great!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bailey's liekrį tiesiog dievinu! Įtrauksiu šį receptą į gaminimo sąrašėlį, ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Brownies are my favorite!! That Bailey's frosting looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pas tave nauja savaitė kaip įdomiai! Nieko nesu dariusi su šiuo likeriu, vis pažiūriu į lentynas parduotuvėj ir numojo ranka, kad palauks :D O dabar jau reikia apsvarstyti. Atrodo labai skaniai. Noriu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...