Kalėdinių Receptų Savaitė: Šokoladinis Meduolinis Pyragas / Christmas Recipe Week: Chocolate Gingerbread Cake

Pagal/ Source BakerStreet

Iki Kalėdų tik šiek tiek daugiau nei 3 savaitės todėl pats laikas pabaigti planuoti meniu ir laiką, sudarinėti produktų ir dovanų sąrašus. Taigi šią savaitę Kalėdiniai receptai, kurių niekada nebūna perdaug.
Šis meduolinis pyragas ne tik šokoladinio skonio, drėgnas, bet dar ir paskanintas prieskoniais. Kreminio sūrio glaistas su viskiu labai prie jo tinka, glaisto dariau šiek tiek mažiau, bet jis toks skanus, kad kitą kartą daryčiau visą normą.


Produktai:

0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto
0,5 stiklinės kakavos miltelių
0,5 stiklinės melasos
0,75 stiklinės šviesaus rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
0,25 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
0,75 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. smulkios druskos
1,25 a.š. imbiero miltelių
1 a.š. cinamono

Glaistui:

100 gr kreminio sūrio
2 v.š. cukraus pudros
0,25 stiklinės burbono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais 22 cm kekso formą. Formą pabarstyti kakava ir iškratyti perteklių.

Persijoti į dubenį kartu miltus, kakavą, kepimo sodą, druską, maltą imbierą ir cinamoną. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, melasą, rudąjį cukrų ir 0,25 stiklinės vandens. Kai masė bus vientisa nuimti nuo ugnies ir leisti pravėsti 5 minutes.

Į pravėsusią sviesto ir melasos masę sudėti kiaušinius ir pieną ir išplakti. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti). Perkelti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 30-35 minutes arba kol patirkinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Pilnai atvėsinti formoje.

Glaistui suplakti kartu kreminį sūrį ir cukrų. Po šaukštą pilti burboną kol gausis norima konsistencija. Užlipti glaistą ant atvėsinto kekso ir patiekti.


It's only bit more than 3 weeks until Christmas so it's time to finish planning the menu and time, making final list of products and presents. So this week is for sharing some Christmas recipes, there are never too many of them.
This gingerbread cake is not just chocolaty, moist, but also is flavored with spices. Bourbon cream cheese drizzle is so nice with it that I was sorry I made less of it than directed, it's so delicious that  next time I will make more. 


Products:

0,5 cup (110 gr.) butter
0,5 cup cocoa powder
0,5 cup molasses
0,75 cup light brown sugar
2 large eggs
0,25 cup milk
1 cup flour
0,75 tsp baking soda
0,5 tsp salt
1,25 tsp ginger powder
1 tsp cinnamon

For the cream cheese drizzle:

100 gr cream cheese
2 tbsp icing sugar
0,25 cup bourbon

Method:

Preheat the oven to 160C, grease 22cm bundt cake baking form. Dust with cocoa powder and tap to get rid of the excess.

In a bowl sift together the flour, cocoa powder, baking soda, salt, ground ginger and cinnamon. In a pan on medium heat melt butter, molasses, brown sugar and 0,25 cup of water. When the mixture becomes smooth remove from heat and allow to cool for 5 minutes.

Beat in the eggs to cooled butter and molasses mixture,add milk and whisk everything well. Gently mix in the flour mixture (do not overmix). Transfer the dough into a baking form and bake for about 30-35 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool completely in the form.

For the drizzle beat together cream cheese and sugar. One spoon at the time keep adding bourbon until you get the desired consistency. Drizzle the mixture over the cooled cake.

Komentarai

Rašyti komentarą