2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Kavos Pyragas su Grietine/ Sour Cream Coffee Cake

Pagal/ Source CreateBakeMake

Paprastas, saldus pyragas su kava ir prie kavos. Tokiems pyragams aš niekad negaliu atsispirti.
Originaliame recepte pyragas buvo be šokolado, bet aš turėjau, todėl dar įmaišiau šokolado gabaliukų. Juk su šokoladu viskas skaniau? ;)



Produktai:

125 gr sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė (220 gr) cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. tirpios kavos
1,3 (190 gr) stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,3 stiklinės (90 gr) grietinės
0,5 stiklinės šokolado gabaliukų (pasirinktinai)

Kavos glaistui:
2 a.š. tirpios kavos
1 stiklinė (150 gr) cukraus pudros
20 gr sviesto, tirpinto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Iškloti kepimo popierium 20 cm apvalią kepimo formą.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius. Kavos granules ir vanilę gerai sumaišyti su 1 v.š. šilto vandens. Supilti gautą mišinį į sviesto masę ir gerai išplakti.

Į gautą masę įsijoti miltus ir kepimo miltelius, sudėti grietinę ir viską išmaišyti. Jei naudojate įmaišyti šokolado gabaliukus. Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti 5 minutes formoje, tuomet perkelti ant metalinių grotelių ir pabaigti vėsinti.

Kavos glaistui skirtas granules ištirpinti 1-2 v.š. šilto vandens, tuomet supilti kartu su cukraus pudra ir sviestu. Gerai viską išmaišyti ir paskleisti ant atvėsinto pyrago.


Simple, sweet cake with coffee in it and perfect with a cup of coffee. I can never resist such cakes.
In the original recipe there was no chocolate, but I had so I added some. After all, isn't it true that chocolate makes everything better ;)


Products:

125 gr butter, room temperature
1 cup (220 gr) sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tbsp coffee granules
1,3 cups (190 gr) flour
1 tsp baking powder
0,3 cup (90 gr) sour cream
0,5 cup chocolate chips (optional)

For the Coffee Icing:
2 tsp coffee granules
1 cup (150 gr) powdered sugar
20 gr butter, melted

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 20cm round baking form with baking paper.

In a large bowl, with an electric mixer beat butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Mix until dissolved coffee granules and vanilla with 1 tablespoon of warm water. Add coffee mixture into butter mixture and beat well.

Sift in the flour and baking powder, add sour cream and mix everything, finally fold in chocolate chips if using. Transfer the batter into the baking form, level the surface and bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.

After removing from oven allow to cool for 5 minutes in the form, then remove and finish cooling on the wire rack.

For the icing dissolve coffee granules in 1-2 tablespoons of warm water and then add icing sugar and butter. Mix everything well until you get smooth icing, spread on the cooled cake.

9 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...