2015 m. lapkričio 17 d., antradienis

Kiaulienos Paprikašas/ Pork Tenderloin Paprikash

Pagal/ Source BakingAndCooking

Kiaulienos paprikašas man visada asocijuojasi su knyga "Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai".  Kažkaip skaniai skambantis pavadinimas, bet ir pats kiaulienos paprikašas buvo labai skanus.  Kiauliena gaunasi minkšta, o padažas labai skanus, kreminis ir tirštas. 


Porcijos: 3-4

Produktai:

500 gr. kiaulienos nugarinės, supjaustytos nedideliais gabaliukais
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
5 a.š. alyvuogių aliejaus
1,5 stiklinės pjaustyto svogūno (aš naudojau 1 didelį svogūną)
1 stiklinė pjaustytos saldžiosios paprikos (naudojau 1 vidutinio dydžio)
2 a.š. smulkinto česnako
2 v.š. miltų
2 v.š. pomidorų padažo
1 a.š. kapotų čiobrelių
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno
1 stiklinė nesūdyto sultinio
1 v.š. sidro acto
3 v.š. neriebios grietinės

Gaminimo procesas:

Kiaulieną pabarstyti 0,25 a.š. druskos ir 0,25 a.š. pipirų. Ant vidutinės ugnies įkaitinti 2 a.š. aliejaus didelėje keptuvėje. Sudėti kiaulieną, apkepti iš visų pusių kol bus beveik iškepusi (apie 4 minutes), išimti iš keptuvės.

Įkaitinti keptuvėje likusį aliejų, sudėti svogūnųs, saldžiąją papriką, česnaką, likusią druską ir pipirus. Pakepti apie 4 minutes arba kol daržovės bus minkštos. Sudėti miltus, pomidorų padažą, čiobrelius ir paprikos prieskonius. Išmaišyti ir pakepinti apie 30 sekundžių. Supilti vyną ir pavirti apie minutę. Galiausiai supilti sultinį, actą ir palaukti kol užvirs.

Sudėti kiaulieną, sumažinti ugnį ir pavirti apie 5 minutes kol kiauliena paminkštės. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti grietinę. Patiekti su makaronais, bulvių koše arba ryžiais.


Pork paprikash always somehow associated with the book "The Good Soldier Švejk". Somehow that name sounded delicious, but also the dish itself  was very tasty. Pork becomes tender and the sauce is very tasty, creamy and thick.


Servings: 3-4

Products:

500 gr. pork tenderloin, cut into small pieces
0,5 tsp salt
0,5 tsp ground pepper
5 tsp olive oil
1,5 cups chopped onion (I used 1 large onion)
1 cup chopped bell pepper (I used 1 medium)
2 tsp crushed garlic
2 tbsp flour
2 tbsp tomato sauce
1 tsp chopped thyme
1 tsp chili powder
0.5 cup dry white wine
1 cup unsalted stock
1 tbsp cider vinegar
3 tbsp fat-free sour cream

Method:

Sprinkle pork with 0,25 tsp salt and 0,25 tsp pepper. In a large frying pan heat 2 teaspoons of oil on medium heat. Add the pork to the frying pan, fry until it's browned on all sides (about 4 minutes), remove from the pan.

Heat the remaining oil in a pan, add the onion, bell pepper, garlic, remaining salt and pepper. Fry for about 4 minutes or until vegetables are tender. Add the flour, tomato sauce, thyme and chili powder. Stir fry for about 30 seconds. Add the wine and simmer for about a minute. Finally, add stock, vinegar and bring to the boil.

Add the pork, reduce the heat and simmer for about 5 minutes, until pork is tender. Remove from heat and mix in the sour cream. Serve with pasta, mashed potatoes or rice.

8 komentarai:

  1. This is a great recipe Medeja and it would be a hit here! I like how the pork is cut into small pieces and I'll have to give it a try. Thanks!

    AtsakytiPanaikinti
  2. What a great recipe! I am such fan of apple treats and especially when they look so good!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi Medeja,

    This looks so delicious and comforting to eat :)

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Medea, the pork looks so tender and perfectly cooked.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...