2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Paprastas Varškės Pyragas / Simple Cottage Cheese Cake

Pagal / Source BakingSecrets

Pyragų su varške buvau labai pasiilgus. Šiek tiek abejojau ar kepti pyragą su varške, nes varškė čia kitokia, labiau panaši į grūdėtą. Taigi, turėtą varškę pertryniau per sietelį ir viskas gavosi puikiai. Aš norėjau pabaigti uogienę, todėl dar uždėjau sluoksnelį uogienės ant varškės masės.


Produktai:

200 gr sviesto, šalto
0,3 stiklinės cukraus
2 puodeliai miltų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Įdarui
500 gr varškės
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. 23cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Šaltą sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti miltus ir pirštais sutrinti iki trupinių masės. Sudėti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl viską sutrinti. Galima tiesiog visus produktus sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti kol gausis trupiniai.

Visus įdarui skirtus produktus sudėti kartu ir gerai išmaišyti.
Apie 2/3 trupinių supilti į kepimo formos dugną ir rankomis gerai įspausti. Supilti įdarą ant pagrindo, ant viršaus užtrupinti likusius trupinius.

Kepti apie valandą. Atvėsinti formoje.


I missed cakes with cottage cheese for a while. I wasn't sure if to bake cottage cheese cake, as cottage cheese is different here, it's not as smooth as the one we have at home. So I mashed it through the sieve and it was fine. I had some jam that I wanted to finish so I just spread some on top of cottage cheese layer. 


Products:

200 gr butter, cold
0.3 cup sugar
2 cups flour
0.5 tsp vanilla extract

For the filling
500 g of cottage cheese
4 eggs
0.5 cup sugar
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 190C. Line 23cm baking form with baking paper.

Cut cold butter into small cubes, add the flour then using fingers rub everything until you get crumbs. Add sugar and vanilla extract and rub again. Or you can just add ingredients into a blender and process until you get crumbs.

Add all the ingredients for the filling together and mix until smooth.
Transfer about 2/3 of the crumbs into the bottom of the baking form and press well into the bottom. Pour the filling over the base, on top spread remaining crumbs.

Bake for about an hour. Cool in the form.

7 komentarai:

  1. O geras :) Ir tu pamėginai :) Labai jau tavo pyragas skaniai atrodo. Toks aukštas. Su uogiene super, nes man tai per daug simple skonis vien su varške :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už receptą, skaniai gavos, Forma mažesnė tai atrodo aukštas :D

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Such topping makes baked things somehow look very cozy and nice. And yummy :)

      Panaikinti
  3. wow this cake looks too good...feel like grabing a slice

    AtsakytiPanaikinti
  4. Wow this looks beautiful! I have never seen anything like it! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Looks wonderful ; any cheese cake is a good cake!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...