Šokoladinis Raudonojo Vyno Keksas / Red Wine Chocolate Bundt Cake

Pagal/ Source BrunchWithJoy

Prie šokolado ir vyno desertų kuriuos jau bandžiau prisijungia ir šis šokoladinis keksas su raudonuoju vynu. Nors teko skaityti, kad vyno ir šokolado nereikėtų derinti kartu..manau tai yra skonio reikalas. Kai kam skanu saldūs keksiukai su šonine, kai kas valgo cepelinus su pomidorų padažu.. man smagu ne sekti madas ar etiketą, bet savo asmeninius pomėgius.
Drėgnas šokoladinis keksas su vyno prieskoniu yra tikras skanėstas.


Produktai:

1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kakavos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė (225 gr) sviesto, kambario temperatūros
1 didelis kiaušinis
2 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės sauso raudonojo vyno
2 v.š. pieno

Šokolado ganašui:
225 gr šokolado, smulkinto
1 stiklinė grietinėlės
1 v.š. sviesto, kambario temperatūros

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą.

Į vidutinį dubenį persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti elektriniu plaktuvu sviestą, cukrų ir kiaušinį (apie 3-4 minutes). Sudėti vanilės ekstraktą, išmaišyti.

Per 3 kartus dalimis įmaišyti miltų mišinį pakaitomis su vynu. Supilti pieną, viską išmaišyti, bet nepermaišyti. Supilti tešlą į paruoštą formą ir išlyginti viršų. Kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Leisti 10 min pravėsti formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.

Šokoladiniam ganašui į dubenį sudėti smulkintą šokoladą. Grietinėlę supilti į nedidelį puodą ir ant vidutines ugnies pakaitinti kol pasirodys burbuliukai. Supilti grietinėlę ant šokolado ir palikti porai minučių, tuomet sudėti sviestą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Leisti pravėsti. Užpilti ant pilnai atvėsinto kekso.


This wine and chocolate dessert will go on the list with all others that I have already tried. Although I read that wine and chocolate is not a good match.. I think it is a matter of taste. Some people like sweet muffins with bacon, some people eat potato dumplings with tomato sauce .. I like to have things that I like not follow follow fashion or etiquette.
Moist chocolate cake with red wine flavor is a true treat.


Products:

1,5 cups flour
0,5 cup cocoa powder
1 cup sugar
0,5 cup brown sugar
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 cup (225 gr) butter, room temperature
1 large egg
2 tsp vanilla extract
1,5 cups dry red wine
2 tbsp milk

Chocolate Ganache:
225 gr chocolate, chopped
1 cup heavy cream
1 tbsp butter, room temperature

Method:

Preheat the oven to 180 C. grease bundt cake pan.

In the medium bowl sift the flour, cocoa, baking powder and salt. In another bowl using elecric mixer beat together butter, sugar and egg (about 3-4 minutes). Add vanilla extract and mix.

In 3 batches add the flour mixture alternating with the wine. Add milk and mix everything, do not overmix. Transfer the dough into the prepared form and smooth the top. Bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Allow to coll for 10 minutes in the form, then remove and finish cooling on a wire rack.

For the ganache, place chopped chocolate in a bowl. Add the heavy cream into a small saucepan and heat over medium heat until bubbles appear. Pour the cream over the chocolate and leave for few minutes, then add butter and mix everything until smooth. Allow to cool a bit. Pour the cooled over the cooled bundt cake.

Komentarai

  1. Red wine chocolate cake is very popular over here in Germany too. Yours looks so beautiful, rich and divine, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neragavau, bet labai noriu!!! Kaip viska suspeti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. I've never had this though I've heard of it. Very interesting and I'd be very interested in trying.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. This is delicious cake, if you like wine and chocolate definitely worth trying :)

      Panaikinti
  4. Medeja , love making bundt cakes and chocolate with red wine ... heavenly . :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. This is gorgeous!! Moist chocolate cake is one of my favorite things too :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Such a gorgeous Bundt cake---love that glossy icing!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą