2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Bananinės Blondės/ Banana Blondies

Pagal Cookies&Cups

Bananinės blondės yra labai paprastos, bet skanios, drėgnos ir dingsta tikrai greitai. Nors jos atrodo labai paprastai, bet turint užsilikusių bananų verta išbandyti. Visi vertintojai, kurie jų ragavo sakė, kad buvo skanu tik mažoka:)


Vienetai: 16

Produktai:
Blondėms:

0,5 stiklinės (110 gr) sviesto, tirpinto
1 stiklinė rudojo cukraus
1 kiaušinis
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės trintų bananų

Rudojo cukraus glajui:
0,25 stiklinės (55 gr) sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
2 v.š. pieno
1 stiklinė cukraus pudros

Gaminimo porcesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 20x20cm kepimo formą.

Išplakti kartu tirpintą sviestą ir cukrų, Įmušti kiaušinį ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti. Sudėti druską, miltus ir trintus bananus, išmaišyti iki vientisos masės. Perkelti į kepimo formą.
Kepti apie 25-30 min. Atvėsinti formoje.

Rudojo cukraus glajui vidutiniame puode ištirpinti sviestą, sudėti rudąjį cukrų ir pieną, išmaišyti ir palaukti kol viskas užvirs. Nuimti nuo ugnies, leisti pravėsti 5 minutes, tuomet įmaišyti cukraus pudrą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės, paskleisti ant atvėsintų blondžių ir leisti sustingti.
Supjaustyti gabaliukais ir patiekti.


Banana Blondies are very simple, but tasty, moist and disappear really fast. Although they look pretty ordinary, but with if you have unused bananas they are worth making. All testers who have tasted them said banana blondies were delicious just not enough of them :)


Makes: 16

Products:
For the Blondes:

0,5 cup (110 gr) butter, melted
1 cup brown sugar
1 egg
1,5 tsp vanilla extract
0,25 tsp salt
1 cup flour
0,5 cup mashed bananas

For the Brown Sugar Frosting:

0,25 cup (55 gr) butter
0,5 cup brown sugar
2 tbsp milk
1 cup icing sugar

Method:

Preheat the oven to 180C. Lined 20x20cm baking form with baking paper.
Beat together melted butter and sugar, beat in the egg and add vanilla extract, beat well. Add salt, flour and mashed bananas, mix until mixture is smooth. Transfer into the baking form.
Bake for about 25-30 minutes. Let it cool in the baking form.

For the brown sugar frosting in medium pan melt butter, then add brown sugar and milk, stir and wait until everything comes to a boil. Remove from heat, allow to cool for 5 minutes, then mix in the icing sugar. Mix well until smooth, then spread on cooled blondies. Allow to set.
Cut into slices and serve.

9 komentarai:

  1. With all the sugar and butter, I am very sure these blondies are very tasty and addictive!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Never heard of banana blondies so this is very interesting. They look incredibly moist and I like the pop of color with the sprinkles on top.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Monica! They are really moist and taste lovely :)

      Panaikinti
  3. I have never Heard about this cake! Super!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I adore banana cakes and blondies, these look perfect!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love banana desserts, the sprinkles are such a festive and pretty touch!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Love those sprinkles! My grandkids would love these =)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Love those sprinkles! My grandkids would love these =)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...