2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

Imbieriniai Sausainiai/ Gingerbread Cookies

Pagal/ Source ShirshiuLizdas

Nors nedidelėmis formelėmis šiuos sausainius išpjaustyti nėra greitai atliekam užduotis, bet tikrai buvo verta sugaišti tą laiką. Skanūs meduoliniai sausainiai, kvepia tiesiog pasakiškai ir bent man jų atsivalgyti nepavyksta, teks kepti dar. 

  
Produktai:

100 gr (0,5 stiklinės) cukraus
450 gr (3 stiklinės) miltų
2 a.š. sodos
1 a.š. druskos
2 a.š. malto imbiero
2 a.š. cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,5 a.š malto muskato riešuto
225 gr sviesto, kambario temperatūros, pjaustyto gabaliukais
0,5 stiklinės skysto medaus

Glaistui:
Cukraus pudros
Citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Miltus, sodą ir druską persijoti ir sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi. Sudėti sviestą ir pirštais trinti kol viskas bus panašu į drėgus trupinius. Supilti medų, išmaišyti ir išminkyti kol gausis tešla. Tešlą mažiausiai porai valandų palikti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Tešlą iškočioti tarp 2 kepimo popieriaus lapų iki maždaug 3 mm storio. Išpjaustyti sausainius ir išdėlioti ant kepimo popieriaus. Kepti apie 10-12 minučių nors jei sausainiai plonesni gali tiek neprireikti arba kol sausainiai bus auksiniai rudi. Atvėsinti ant grotelių.

Glaistui cukraus pudrą sudėti į dubenį ir po truputi nuolat maišant įpilti citrinos sultis kol gausis gana tiršta, bet nuo šaukšto tekanti masė. Gautu glaistu dekoruoti sausainius ir palikti kol glaistas sustings.


Although it was a bit of work to cut out these cookies with small cutters, but it was definitely worth it. Gingerbread cookies were very delicious, smelled just fabulous and it was impossible to stop eating them, I am pretty sure I will have to make more of them before Christmas. 


Products:

100 gr (0,5 cup) sugar
450 gr (3 cups) flour
2 tsp baking soda
1 tsp salt
2 tsp ground ginger
2 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
0,5 tsp ground nutmeg
225 gr butter, room temperature, diced
0,5 cup liquid honey

For the Glaze:
Icing sugar
Lemon juice

Method:

Sift flour, soda and salt and mix with the spices and sugar. Add butter rub with your fingers until everything you get wet crumbs. Add honey, mix and then knead until you get dough. Leave the dough in a fridge for at least a couple of hours.

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.
Roll the dough between 2 baking paper sheets until about 3 mm thick. Cut out cookies and place them on baking paper. Bake for about 10-12 minutes, although if the cookies are thinner it may take less time, bake until cookies are golden brown but not dark brown color. Cool on the wire rack.

For the glaze place icing sugar in a bowl and gradually one tablespoon at a time add lemon juice, mixing until you get a thick glaze that would drip from the spoon. Decorate cookies with the glaze and leave until glaze is set.

4 komentarai:

  1. These look so pretty! Gingerbread is on my list to bake this year!

    AtsakytiPanaikinti
  2. You always have the best comforting recipes!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. So pretty with the icing and sprinkles! I love ginger cookies!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...