2015 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Morkų Keksas/ Carrot Bundt Cake

Pagal/ Source ChefInTraining

Morkų keksai, pyragai, keksiukai vienas iš daugelio skanėstų kurių man niekad nebus perdaug.
Šis morkų keksas tiesiog puikus- drėgnas, cinamono skonio. Kitą kartą dar įdėčiau šiek tiek razinų.



Produktai:

4 kiaušiniai
1 stiklinė daržovių aliejaus
1 stikliė cukraus
1 stiklinė rudojo cukraus
2 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės ananasų, nusunktų ir sutrintų
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. kepimo sodos
1 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. muskato riešuto
3 stiklinės tarkuotų morkų

Glaistui:

225 gr kreminio sūrio, kambario temperatūros
3 stiklinės cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto
Pekano riešutų papuošimui (aš naudojau lazdyno riešutus)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą.

Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius, aliejų, abiejų rūšių cukrų ir vanilę. Išplakti iki vientisos masės. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Išmaišyti.

Įmaišyti morkas ir ananasą. Supilti viską į kekso formą. Kepti apie valandą arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Glaistui vidutiniame dubenyje išplakti kreminį sūrį, cukrau pudrą ir vanilę. Supilti į konditerinį maišelį ir užpilti ant atvėsinti kekso. Papuošti riešutais.


Carrot cakes, bundt cakes and muffins are one of the many my favorite treats that I would never have enough.
This carrot bundt cake is just great- it is moist and with cinnamon flavor. Next time I would try adding some raisins.


Products:

4 eggs
1 cup vegetable oil
1 cup sugar
1 cup brown sugar
2 tsp vanilla extract
0,5 cup pineapple, crushed and drained
2 cups flour
2 tsp baking powder
2 tsp baking soda
1 tsp salt
1 tsp cinnamon
0,5 tsp nutmeg
3 cups grated carrots

For the Frosting:

225 g cream cheese, room temperature
3 cups powdered sugar
1 tsp vanilla extract
Pecans for the decoration (I used hazelnuts)

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease bundt cake form.

In a large bowl, whisk the eggs, oil, both sugars and vanilla. Beat until smooth. Sift in the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon and nutmeg. Mix everything.

Mix in carrots and pineapple. Pour everything into the prepared form. Bake for about an hour or until wooden skewer inserted comes out clean.

For the frosting in the medium bowl, beat cream cheese, powdered sugar and vanilla. Transfer the frosting into the pastry bag and pour over the cooled bundt cake. Decorate with nuts.

7 komentarai:

  1. Seniai nekepiau morkų pyrago - reiktų vėl kada pasidaryti. Gi ir sveika ir skanu :) ačiū už priminimą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jis atrodo toooks skanus, toooks, drėgnas ir tirpstantis burnoje!

    AtsakytiPanaikinti
  3. That looks super moist and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Girl, this carrot cake looks so moist and flavorful!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...