2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Nekeptas Šokoladinis Mėtinis Sūrio Pyragas/ Chocolate Mint Cheesecake

Šį savaitgalį po peržiūrėtų senų žvaigždžių karų filmų keliausiu į naujausią filmą. Aš jo taip laukiu, kad net sunku susikaupti kažkam kitam. Gerai, kad šiuos sūrio pyragus padaryti visai paprasta ir nereikėjo net kepti. Taigi dar kartą viena iš mano mėgstamų kombinacijų- šokoladas ir mėtos. Jei švęstume šventes dviese labai tikrų toks desertas, dabar jis bus suvalgytas kaip bandomoji partija. Labai skani, beje!


Porcijos: 2

Produktai:

125 gr. šokoladinių sausainių
0,25 a.š. cinamono
50 gr. sviesto, tirpinto
150 gr. juodo šokolado
100 ml grietinėlės
125 gr. maskarponės
125 gr. kreminio sūrio
0,25 a.š. mėtų esencijos

Gaminimo procesas:

2x 10 cm formas ištepti riebalais. Aš naudojau nedideles popierines kepimo formas.

Sausainius sutrinti į trupinius (aš tam naudojau virtuvinį kombainą). Sumaišyti gautus trupinius su cinamonu, tuomet sudėti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Įspausti trupinių masę į kepimo formų dugną. Palikti šaldytuve kol ruošiama sūrio masė.

Dubenyje virš puodo su verdačiu vandeniu ištirpinti šokoladą.

Grietinėlę išplakti iki lengvų putų, sudėti kreminį sūrį ir maskarponę. Viską gerai išmaišyti. Sudėti pravėsusį šokoladą ir mėtų ekstraktą, išmaišyti iki vientisos masės.

Šokoladinę sūrio masę supilti į formas ant sausainių pagrindo, išlyginti viršų ir palikti 8 val šaldytuve.


This weekend, after watching old Star Wars movies again I will go to the latest movie! Yay! I am looking forward to it so much that it is hard to concentrate on something else. Good that this cheesecake is quite simple to prepare and does not need to be baked. So once again one of my favorite combos- chocolate and mint. If just for two this would be a great dessert, now it will be eaten as a test. Very delicious test, btw!

Servings: 2

Products:

125 gr. chocolate biscuits
0.25 tsp cinnamon
50 gr. butter, melted
150 gr. dark chocolate
100 ml cream
125 gr. mascarpone
125 gr. cream cheese
0.25 tsp mint extract

Method:

Grease 2x 10cm baking forms. I used a small paper baking forms.

Crush biscuits into crumbs (I was using a blender). Mix crumbs with cinnamon, then add melted butter and mix well. Press crumb mixture into bottoms of baking forms. Leave in the refrigerator while the cream cheese filling it prepared.

In a bowl over a pan with boiling water melt the chocolate.

Using electric mixer beat the cream until soft peaks, add cream cheese and mascarpone. Mix everything well. Add cooled chocolate and mint extract, mix until smooth.

Pour chocolate cream cheese mixture on the biscuit base, level up the top and leave for 8 hours in the refrigerator.

4 komentarai:

  1. They look so beautiful. Chocolate and mint are great together and perfect for the season.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yum, no-baked cheesecakes are my favorite! And I hope you enjoy Star Wars! I think I'm the only person on the planet who's not planning on seeing it this weekend!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Looks so nice and creamy and great idea to add mint. No baking is a plus at this busy time, too.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hope you enjoyed the Star Wars movie! Love the combination of chocolate and mint!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...