2015 m. gruodžio 8 d., antradienis

Salotos su Vištiena, Lęšiais, Pomidorais ir Avokadu/ Chicken Salad with Lentils, Tomoatoes and Avocado

Šios salotos dar vienos iš serijos - šaldytuvo likučiams sunaudoti, nors turint produktų galima pasidaryti ir tyčia :)


Produktai:

Nedidelė salota
200 gr virtos arba keptos vištienos
0,3 stiklinės rudųjų lęšių
1 pomidoras, pjaustytas
0,5 avokado, pjaustyto

Padažui:

2 v.š. jogurto
1 a.š. garstyčių
1 a.š. medaus
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Padažui skirtus produktus sumaišyti kartu.
Ant lėkštės išdėlioti salotų lapus, ant viršaus sudėti pjaustytus pomidorus, avokadą, vištieną ir lęšius. Užpilti padažu ir patiekti.


This salad has one of the kind - using leftovers found in the fridge, though having all products can be made intentionally also :)


 Products:

A small lettuce
200 grams chicken, cooked
0,3 cup brown lentils, cooked or canned
1 tomato, chopped
0,5 avocado, chopped

For the dressing:

2 tbsp yogurt
1 tsp mustard
1 tsp honey
Salt to taste

Method:

For all the ingredients for sauce together.
Arranged lettuce leaves on the plate, arrange tomatoes, avocado, chicken and lentils on top. Pour the dressing over and serve.

9 komentarai:

  1. What a lovely healthy lunch idea! Love that dressing too, it would taste delicious!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, I really liked the dressing, will use it for other salads also :)

      Panaikinti
  2. I like your salad, Medeja! It sounds delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Love salads like this! And I will definitely be trying that yogurt dressing on my next salad :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...