2015 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Vištiena su Kreminiu Grybų Padažu/ Chicken with Creamy Mushroom Sauce

Pagal/ Source TheComforOfCooking

Dar vienas labai skanus vištienos patiekalas. Su daug bulvių košės kreminio padažo tiesiog neįmanoma atsivalgyti.



Porcijos: 4

Produktai:

2 vištienos krūtinėlės
0,5 stiklinės miltų
2 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
500 gr. pievagrybių, pjaustytų
1 česnako skiltelė, smulkinta
1,5 stiklinės baltojo vyno arba vištienos sultinio
2 a.š. džiovintų čiobrelių
0,5 stiklinės tarkuoto parmezano
2 v.š. dižono garstyčių
0,5 stiklinės grietinėlės

Gaminimo procesas:

Vištienos krūtinėles padalinti per pusę ir išmušti iki maždaug 0,5 cm storumo. Miltus supilti ant negilios lėkštės. Mėsos gabaliukus apvolioti miltuose, nukratyti miltų perteklių.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą ir alyvuogių aliejų. Tuomet sudėti vištienos krūtinėles ir kepti ant kiekvienos pusės kol taps auksinės spalvos (apie 5 minutes kiekvienai pusei). Išimti vištieną iš keptuvės.

Sudėti į keptuvę grybus ir česnaką. Pakepti nuolat maišant 3 minutes arba kol grybai paminkštės. Supilti baltąjį vyną ir sudėti čiobrelius. Išmaišyti, sudėti vištieną atgal į keptuvę ir pavirti apie 15-20 minučių.

Išimti vištieną iš keptuvės. Į padažą įmaišyti parmezaną, garstyčias ir grietinėlę. Gerai išmaišyti. Sudėti vištieną atgal į keptuvę. Patiekti vištieną su grybų padažu.


Another very delicious chicken dish. With a lot of mashed potatoes it is impossible to have enough of this creamy sauce.


Servings: 4

Products:

2 chicken breasts
0,5 cup flour
2 tbsp butter
2 tbsp olive oil
500 gr. mushrooms, sliced
1 garlic clove, minced
1,5 cups white wine or chicken stock
2 tsp dried thyme
0,5 cup grated Parmesan
2 tbsp Dijon mustard
0,5 cup heavy cream

Method:

Cut chicken breasts in half and pound to about 0,5 cm thick. Pour the flour on a shallow plate. Coat meat in flour on both sides, shake the excess of the flour.

In a large frying pan on medium heat melt the butter and olive oil. Then add chicken breasts and fry on each side until golden (about 5 minutes on each side). Remove the chicken from the pan.

Add the mushrooms to the pan and garlic. Stir fry for 3 minutes or until mushrooms soften. Add the white wine and thyme. Mix well and put the chicken back to the frying pan, simmer for about 15-20 minutes.

Remove the chicken from the pan. Mix in Parmesan, mustard and cream into the sauce. Mix well. Put the chicken back into the pan. Serve chicken with mushroom sauce.

13 komentarų:

  1. The sauce looks really creamy and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I was JUST trying to decide what to do about dinner tonight, and I think I've figured it out --- thanks!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Not much better than a cream sauce! This would be a treat for dinner, with a small glass of wine. : )

    AtsakytiPanaikinti
  4. Such an easy delicious dinner idea! The creamy mushroom sauce is perfect over chicken---yum!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsakymai
    1. I'm glad! :) that's what I'm saying, it's easy and great dish :)

      Panaikinti
  6. Hi Medeja,

    I'm feeling so hungry now looking at your creamy mushroom chicken :p

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  7. This looks so flavorful and delicious! Love the creamy sauce!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai patiko! Gaminsiu dar ne kartą :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...