2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Bulvių Salotos/ Potato Salad

Pagal/ Source ReneesKitchenAdventures


Visada norėjau rasti tą patį geriausią bulvių salotų receptą. Su nostalgija prisimindavau bulvių salotas iš kelionės į Čikagą prieš daugelį metų. Skonio nepamenu, tik pamenu, kad man jos paliko didelį įspūdį. Nenorėjau gadinti tų prisiminimų gaminant bet kokias bulvių salotas, kol radau šį receptą. Ir tikrai nesigailėjau pabandžiusi. Šios salotos tiek puikiai tinka garnyrui, tiek skanios ir sočios valgomos vienos.



Produktai:

1 kg bulvių raudona luobele, nušveistų ir supjaustytų
2 dideli kiaušiniai, kietai virti, smulkinti
0,5 stiklinės saldžiojo svogūno, smulkinto
2 v.š. garstyčių
0,5 stiklinės majonezo
1-2 v.š. skysčio nuo marinuotų agurkų
0,25 stiklinės smulkintų marinuotų agurkėlių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

Gaminimo procesas:

Bulves virti kol patikrinus šakute jos bus minkštos. Nusunkti. Kol bulvės verda dideliame dubenyje sumaišyti garstyčias, majonezą ir skystį nuo agurkų. Sudėti virtas bulves į majonezo mišinį.

Sudėti smulkintą kiaušinį, svogūną ir agurkėlius. Išmaišyti, kad viskas gerai susimaišytų su majonezo padažu. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų, įmaišyti papriką. Uždengti ir palikti pastovėti porai valandų šaldytuve.

Aš dar įmaišiau pakepintos šoninės.


I always wanted to find the very best potato salad recipe. I remember nostalgically potato salad that I  had when I was in Chicago many years ago. I can not remember the taste, but I remember that  it left quite an impression. I did not want to spoil the memories making any random potato salad until I came across this recipe. I tried and really didn't regret. This potato salads goes well as a side but I also find it quite tasty and filling alone.


Products:

1 kg redskin potatoes, scrubbed and chopped
2 large eggs, hard boiled, chopped
0,5 cup sweet onion, chopped
2 tbsp mustard
0,5 cup mayonnaise
1-2 tbsp pickle juice from the favorite pickle jar
0,25 cup finely chopped pickles
Salt and pepper to taste
1 tsp sweet paprika

Method:

Cook until the potatoes are tender when checked with a fork. Drain. While the potatoes are boiling in a large bowl, mix mustard, mayonnaise and pickle juice. Add the cooked potatoes into mayonnaise mixture.

Add the chopped egg, chopped onion and pickles. Mix everything to coat well with mayonnaise. Add salt and pepper to taste, mix in paprika. Cover and leave in the refrigerator for couple of hours.

I also added some bacon.

8 komentarai:

  1. Usually I am not a fan of potato salad with mayonnaise...but this one looks quite tasty and not overloaded with sauce.

    AtsakytiPanaikinti
  2. I'm not surprised you had great potato salad in Chicago...there's such good food there. This looks great, not too heavy but packed with flavor with those creamy potatoes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I hardly do such salads at Home, i wonder why as we all like them :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Well, I live in the Chicago area and this is definitely the potato salad that is served in this area and the one I make. Yours looks great, you duplicated it perfectly!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Your potato salad looks fabulous!! Just the way I like it :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. This sounds like the perfect potato salad recipe. I love the addition of pickle juice! Delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I love potato salad! This looks wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hi Medeja,

    This potato salad looks delicious and I'm happy to eat this too :)

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...