Keksas su Avietėmis ir Kokosu/ Bundt Cake with Raspberries and Coconut


Šį keksą skiriu mažąjai sesei, kuri šiandien švenčia gimtadienį. Gaila eilinis gimtadienis kurį švenčiame atskirai. Nevardinsiu visko ko jai linkiu, bet po pastarųjų metų tikriausiai svarbiausias dalykas- daryti tai ko nori neatidėliojant. Ir skanaus skanaus gimtadienio.



Produktai:

1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės kokoso drožlių
0,75 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
100 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
4 v.š. jogurto
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
200 gr. aviečių

Glaistui:
5 v.š. +5 v.š. cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. trintų per sietelį aviečių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Kekso formą ištepti riebalais.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti jogurtą ir vanilės ekstraktą. Tuomet įmaišyti kokoso drožles. Galiausiai įsijoti miltus, kepimo sodą ir druską, išmaišyti kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti.

Į kekso formą įdėti kelis šaukštus tešlos, ant viršaus paskleisti apie 1/3 aviečių. Tuomet supilti apie pusę likusios tešlos, išlyginti ir paskleisti likusias avietes, ant viršaus užpilti likusią tešlą. Kepti apie 45-50 min arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla. Išėmus iš orkaitės palikti formoje apie 10 minučių, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių.

Viename nedideliame dubenėlyje sumaišyti 5 v.š. cukraus pudros su citrinos sultimis, kitame 5 v.š. cukraus pudros su aviečių sultimis. Užpilti glaistus ant pilnai atvėsinto kekso.


Occasion for this bundt cake - my little sister's bday is today. It is unfortunate that it is another birthday that we celebrate separately. I will not name everything I would like to wish her, but after the last year I think the most important thing - do what you really want to do without delaying it. And have a very delicious birthday.


Products:

1 cup flour
0,5 cup desiccated coconut
0,75 tsp baking soda
0,25 tsp salt
100 gr. butter, room temperature
1 cup sugar
2 eggs
4 tbsp yogurt
0,5 tsp vanilla extract
200 gr. raspberries

For the glaze:
5 tbsp + 5 tbsp caster sugar
1 tbsp lemon juice
1 tbsp raspberry juice (raspberries mashed through a sieve)

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease bundt pan.

In a large bowl, using an electric mixer beat together butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each addition. Mix in yogurt and vanilla extract. Mix in desiccated coconut. Finally sift in the flour, baking soda and salt, mix until incorporated.

Add few tablespoons of the dough into the baking pan, then spread about 1/3 of the raspberries on top. Add about half of the remaining dough, level the surface and spread the remaining raspberries, cover with the remaining dough. Bake for about 45-50 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Once removed from the oven leave the form for 10 minutes, then finish cooling on the wire rack.

Take 2 small bowls, in one mix 5 tablespoons of icing sugar with lemon juice, in the other mix 5 tablespoons of icing sugar with raspberry juice. Drizzle glaze over the completely cooled bundt cake.

Komentarai

Rašyti komentarą