Keptuvėje Kepta Lašiša su Ciberžole ir Paprika/ Pan Fried Turmeric & Paprika Salmon

Pagal/ Source MessyWitchen

Motyvacija gaminti buvo dingusi kartu su veikiančia virykle ir kritikų nebuvimu. Kurį laiką niekas nesikeitė, o su naujais metais pasikeitė daug kas iš karto.
Ne paslaptis, kad man skaniausia žuvis lašiša. Nors paprastai ruošdavau lašišą orkaitėj šiame recepte lašiša kepta keptuvėje. Tikrai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.


Porcija: 1

Produktai:

1 lašišos file
3 pievagrybiai, pjaustyti
3 šparaginės pupelės, padalintos į 3 dalis
Nedidelė morka, pjaustyta
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. ciberžolės miltelių
5 a.š. aliejaus
Žiupsnelis druskos ir pipirų

Gaminimo procesas:

Į puodą su verdančiu vandeniu įdėti morkas ir pupeles. Pavirti apie 3 minutes. Nusunkti.

Nedideliame dubenyje sumaišyti 2 a.š. aliejaus, papriką ir ciberžolę. Ištrinti lašišą mišiniu, įtrinti druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitinti 2 a.š. aliejaus, pakepti pievagrybius. Pabarstyti druska ir pipirais. Sudėti virtas daržoves. Pakepinti maišant apie 2 minutes ir tuomet perkelti ant lėkštės.

Toje pačioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, padėti lašišą ant odos pusės ir pakepti apie 3-5 minutes, priklausomai nuo to kokio storumo lašiša). Tuomet apversti ir pakepti dar apie 2-3 minutes. Padėti lašišą ant keptų daržovių. Patiekti.


The motivation to cook was gone together with the working stove and critics. For some time, nothing has changed, but with the new year many changes came at the same time.
It is no secret that I my favorite fish is  salmon. I always prepared salmon in the oven but in this recipe salmon is fried in a pan. I definitely would recommend trying it- really tasty and easy to prepare dish.


Servings: 1

Products:

1 salmon fillet
3 mushrooms, sliced
3 green beans, cut into 3 parts
Small carrot, chopped
1 tsp chili powder
1 tsp turmeric powder
5 tsp oil
A pinch of salt and pepper

Method:

In a pan with boiling water, add the carrots and beans. Cook for about 3 minutes. Then drain.

In a small bowl mix 2 tsp of oil, paprika and turmeric. Rub the salmon with the mixture, then rub with salt and pepper. Leave for a while.

Heat 2 teaspoons of oil in a skillet, saute the mushrooms. Add some salt and pepper. Add carrot and beans. Stir fry for about 2 minutes and then transfer it onto a plate.

Heat the remaining oil and place salmon skin side down and fry for about 3-5 minutes (depending on how thick is salmon). Then flip and fry for about 2-3 minutes. Place salmon on cooked vegetables. Serve.

Komentarai

  1. I had some baked salmon for the lunch today :-)) Your pan seared one looks very inviting on a bed of veggies!

    AtsakytiPanaikinti
  2. My favorite fish is salmon too, love how you prepared it here.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nice to see you here again 😀I like salmon from time to time, good recipe

    AtsakytiPanaikinti
  4. The perfect light meal! Salmon is our favorite!

    AtsakytiPanaikinti
  5. What a gorgeous way to cook salmon ~ I love turmeric!

    AtsakytiPanaikinti
  6. It sounds delicious! I love salmon, in fact we just had it, but I want to try it with adding turmeric next time! Thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I adore salmon, too, and this would make a most scrumptious meal!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Easy weeknight dinners are my favorite. I love salmon too so can't wait to try this.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą