Orkaitėje Kepti Obuoliai su Karameliniu Padažu/ Roasted Apples with Caramel Sauce

Pagal žurnalą/ Source magazine Dish


Porcijos: 4- 6

Produktai:

5-6 obuoliai, perpjauti per pusę
50 gr sviesto, tirpinto
3 v.š. grietinėlės
3 v.š. rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,125 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. druskos
2 v.š.romo

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C.

Sumaišyti visus produktus iškyrus obuolius. Sudėti obuolius ir apversti, kad pasidengtų iš abiejų pusių. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, išdėlioti obuolius ir užpilti padažu.

Kepti 30 minučių, kas 10 minučių užpilant šiek tiek padažo ant obuolių viršaus, kol obuoliai bus minkšti. Kad būtų daugiau padažo galima įpilti šiek tiek obuolių sulčių arba vandens.

Patiekti su karameliniu padažu, ledais arba grietinėle.



Servings: 4 to 6

Products:

5-6 apples, cut in half
50 gr butter, melted
3 tbsp heavy cream
3 tbsp brown sugar
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp ground ginger
0,125 tsp ground cloves
0,25 tsp salt
2 tbsp rum

Method:

Preheat the oven to 200C.

Mix all products together except apples. Add the apples and turn over to coat on both sides. Line baking form with baking paper, place the apples and pour sauce over.

Bake for 30 minutes, checking every 10 minutes and pouring some sauce on top of the apples until the apples become soft. If you want more sauce you can add a little bit of apple juice or water.

Serve apples with caramel sauce and ice cream or whipped cream.

Komentarai

Rašyti komentarą