2018 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Pyragas su Kraiušėmis ir Graikiškais Riešutais/ Walnut Pear Coffee Cake

Pagal/ Source LemonsForLulu




Produktai:

2 kriaušės, nuluptos ir pjaustytos gabaliukais
3 v.š. sviesto
3 v.š. rudojo cukraus
0,5 stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė jogurto
1 stiklinė graikiškų riešutų, kapotų
2 a.š. cinamono
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės cukraus

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 23cmx23cm formą ištepti riebalais.

Į nedidelę keptuvę sudėti kriaušes, sviestą ir rudąjį cukrų. Pakeptinti apie 5-7 minutes arba kol kriaušės bus minkštos ir cukrus bus karamelės spalvos, tuomet nuimti nuo ugnies ir leisti kriaušėms atvėsti.

Elektiniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki kreminės masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltų masę dalimis, pakaitomis su jogurtu įmaišyti į sviesto masę. Pusę tešlos supilti į kepimo formą, ant viršaus paskleisti kriaušes ir 3/4 riešutų. ant viršaus paskleisti likusią tešlą.

Nedieliame dubenyje sumaišyti cinamoną, vanilę, cukrų ir likusius riešutus. Mišinį tolygiai išbarstyti ant pyrago ir kepti apie 35-40 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.




Products:

2 pears, peeled and sliced
3 tbsp. butter
3 tbsp. brown sugar
0.5 cup butter (room temperature)
1 cup of sugar
2 eggs
2 cups of flour
1 tsp baking powder
0.25 tsp soda
0.5 tsp salt
1 cup of yogurt
1 cup of walnuts, chopped
2 tbsp cinnamon
1 tsp vanilla extract
0.5 cup of sugar

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 23cmx23cm baking form.

Place the pears, butter and brown sugar in a small skillet. Cook for about 5-7 minutes or until pears are soft and sugar is caramel colored, then remove from heat and allow pears to cool.

Beat the butter and sugar with an electric mixer until creamy. Beat in the eggs one at a time. Mix together flour, baking powder, baking soda and salt. Add in the flour mixture, alternately with yoghurt. Pour the half of the dough into the baking form, spread the pears and 3/4 pieces of nuts on top. Spread the remaining dough.

In a small bowl mix cinnamon, vanilla, sugar and remaining nuts. Spread the mixture evenly on the cake and bake for 35-40 minutes, or until wooden skewer inserted comes out clean.

2 komentarai:

  1. Coffee cake is definitely a favourite. This looks amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  2. What a scrumptious cake! With pears and walnuts, I'm sold! Have a wonderful weekend!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...