2018 m. gegužės 23 d., trečiadienis

Sausainiai su Žemės Riešutų Sviestu, Avižiniais Dribsniais ir Šokolado Gabaliukais/ Peanut Butter-Oatmeal Chocolate Chip Cookies

Pagal/ Source BrownEyedBaker



Vienetai: 16

Produktai:

1 stiklinė (142 gr) miltų
1 a.š. sodos
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės (113 gr) sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės (135 gr) riešutų sviesto
0,5 stiklinės (99 gr) cukraus
0,3 stiklinės (66 gr) rudojo cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
0,5 stiklinės (50 gr) avižinių dribsnių
1 stiklinė (170 gr) šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Sumaišyti miltus, kepimo milteius ir druską.

Sudėti kartu sviestą, riešutų sviestą, abu cukrus ir vanilės ekstraktą, viską išplakti elektriniu plaktuvu, apie 3 minutes. Sudėti kiaušinį ir išplakti. Dalimis dėti miltų mišinį viską gerai išmaišant. Galiausiai įmaišyti avižinius dribsnius ir šokolado gabaliukus.

Imti maždaug 3 v.š. tešlos vienam sausainiui ir dėti ant kepimo sardos, paliekant apie 5 cm tarpus. Kepti apie 10 minučių arba kol sausainiai bus auksinės spalvos. Pilnai atvėsinti ant skardos, laikyti sandaiai uždarytame inde kambario temperatūroje.



Makes: 16

Products:

1 cup (142 g) flour
1 tsp baking soda
0,25 tsp salt
0,5 cup (113 g) butter, room temperature
0,5 cup (135 g) peanut butter
0,5 cup (99 g) sugar
0,3 cup (66 g) brown sugar
0,5 tsp. vanilla extract
1 egg
0,5 cup (50 g) oats
1 cup(170 gr) chocolate chips

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.
Mix the flour, baking powder and salt together.

In another bowl place together butter, peanut butter, both sugars and vanilla extract, beat everything with an electric mixer for about 3 minutes. Add the egg and beat everything well. Gradually add the flour mixture into butter mixture and mix everything. Finally fold in oats and chocolate chips.

With a scoop take about 3 tbsp of dough for each cookie and drop it on the baking trays, leaving about 5 cm between. Bake for about 10 minutes or until cookies are golden. Cool them completely on the baking tray. Store it in an airtight container at room temperature.

1 komentaras:

  1. One of my favourite cookies! Who could ever resist the combo of peanut butter and chocolate?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...