2018 m. birželio 24 d., sekmadienis

Keksas su Grietine ir Mėlynėmis/ Sour Cream and Blueberry Bundt Cake

Pagal/ Source CraftyCookingByAnna


 
Produktai:

2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
2 dideli kiaušiniai
0,75-1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 stiklinės mėlynių

Glaistui:
1 stiklinė cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
4-6 v.š. pieno

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais kekso formą.

Nedideliame dubenyje sumaišyti nuplautas ir nusausintas mėlynes su 1 v.š. miltų.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti kartu sviestą ir cukrų, sudėti kiaušinius, grietinę ir vanilės ekstraktą. Sumaišyti sausus produktus su šlapiais produktais. Atsargiai įmaišyti mėlynes, nepermaišyti.

Tešlą perkelti į kekso formą. Kepti apie 45 minutes kol keksas bus auksinės spalvos arba kol įbedus medinį iešmelį jis neaplips tešla. Pilnai atvėsinti prieš užpilant glaistą.

Visus produktus skirtus glaistui sumaišyti kartu iki vientisos kosnsitencijos. Paskleisti glaistą ant pilnai atvėsinto kekso.



Products:

2 cups flour
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0,25 tsp salt
2 large eggs
0,75-1 cup sugar
1 cup sour cream
0,5 cup butter, room temperature
1 tsp vanilla extract
2 cups blueberries

For the glaze:
1 cup powdered sugar
0,5 tsp vanilla extract
4-6 tbsp milk

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease and sprinkle with flour the baking form.

In a small bowl mix washed and dried blueberries with 1 tbsp flour.
In a large bowl mix the flour, baking powder, baking soda and salt. In another bowl, mix butter and sugar together, add eggs, sour cream and vanilla extract. Mix everything well. Mix dry products with wet products. Carefully mix in blueberries, do not overmix.

Transfer the dough into a baking form. Bake for about 45 minutes until the bundt cake is golden color or wooden skewer inserted comes out clean. Cool completely before glazing.

Mix all products for the glaze together until smooth. Drizzle the glaze over the cooled bundt cake.

3 komentarai:

  1. What a sensational bundt cake! Love the combo of sour cream and berries.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oooh, this is a fabulous summer dessert! I have plenty of fresh blueberries in my fridge :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...