2018 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Keksas su Nutella/ Nutella Pound Cake



Produktai:


1,5 stiklinės miltų
3 dideli kiaušiniai
0,3 stiklinės grietinės
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
220 gr sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
150 gr Nutella kremo

Glaistui:

1,5 stiklinės cukraus pudros
4 v.š. pieno
2 a.š. Nutella kremo

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160. Kekso formą ištepti riebalais.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Sudėti vanilę ir grietinė, viską išplakti. Sudėti miltų mišinį ir išmaišyti kol viskas susimaišys, nepermaišyti.

Vieną trečdalį tešlos perkelti į kepimo formą, paskleisti pusę Nutellos ant viršaus, stengtis, kad Nutella neliestų kraštų. Paskleisti trečdalį tešlos ant viršaus, tuomet paskleisti likusią Nutellą. Ant viršaus paskleisti likusią tešlą.

Kepti apie 1 val 15 minučių arba kol patiktinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla. Palikti keksą formoje 10 minučių, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Glaistui sumaišyti cukraus pudrą ir 3 v.š. pieno. Pusę glaisto paskleisti ant pilnai atvėsinto kekso. Į likusį glaistą sudėti Nutellą, išmaišyti. Masė gaunasi gana tiršta, įmašyti dar 1 v.š. pieno ir išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti glaistą ant kekso viršaus. Leisti glaistui pilnai sustingti prieš patiekiant.



Products:

1,5 cups flour
3 large eggs, at room temperature
0.3 cup sour cream
1 tsp. vanilla extract
1 tsp. baking powder
0.25 tsp. salt
220 gr butter, room temperature
1 cup sugar
150 gr Nutella

Icing:


1,5 cup icing sugar
4 tbsp milk
2 tsp Nutella

Method:


Preheat the oven to 160C. Grease bundt pan. In a medium bowl, place together and mix the flour, baking powder and salt.
In a large bowl, using an electric mixer, beat the butter with the sugar until it's fluff (about 2-3 minutes). One by one beat in the eggs, beating well after each. Add vanilla beat well, then add the sour cream and beat until incorporated. Add the flour mixture and mix until just incorporated.

Spread third of the batter in the prepared pan, then spread half of the Nutella on top, try to spread it in the middle, without touching the edges. Cover it with another third of the batter and then spread remaining Nutella. Top with the remaining batter.

Bake it for about 1 hour 15 minutes, until a toothpick inserted in the center comes out clean. Leave the bundt cake in the pan for 10 minutes then take it out and finish it cooling on the wire rack.

For the icing add 3 tbsp of milk to the icing sugar and mix well until smooth. Drizzle half of the icing over the bundt cake. Add Nutella into the remaining icing, mix well, it will be quite thick so add 1 tbsp of milk and mix until smooth. Drizzle the remaining icing over the bundt cake. Let it set before serving.

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...