Pagal/ Source Texanerin
Gaminimo laikas: apie 30 minučių
Porcijos: 2
Produktai:
1 kiaušinis (atskirtas)
0,3 stiklinės rūgpienio
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. miltų
0,25 stiklinės cukraus + pabarstymui
0,25 a.š. druskos
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi 2 1 stiklinės talpos indelius.
Dubenyje išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.
Kitame dubenyje išplakti kartu kiaušinio trynį, rūgpienį, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišyti miltus, cukrų ir druską.Atsargiai dalimis įmaišyti kiaušinių baltymus.
Tešlą padalinti į kepimo indelius. Indelius padėti ant nedidelės kepimo formos ir pripilti kepimo formą vandens, kad siektų iki indelių vidurio.
Kepti apie 25-30 minučių arba kol nestipriai paspaudųs viršų jis atšoks.
Išimti pyragus iš orkaitės, leisti pravėsti 5 minutes tuomet atsargiai išversti ant lėkščių. Galima patiekti iškart arba leisti pilnai atvėsti ir patiekti šaltus.
Cooking time: about 30 minutes
Servings: 2
Products:
1 egg (separated)
0.3 cup sour milk
1 tbsp lemon juice
1 tbsp Grated lemon zest
2 tbsp flour
0.25 cup of sugar + for dusting
0.25 tsp salt
Method:
Preheat the oven to 160° C, grease and sprinkle with sugar 2 ramekins.
In a bowl with an electric mixer beat the egg white until stiff peaks.
In another bowl beat together egg yolk, sour milk, lemon juice and lemon zest. Fold in the flour, sugar and salt. Carefully fold in the egg white little at the time.
Divide the mixture between 2 ramekins. Place them on a baking tray and fill the tray with water, halfway up the sides of the ramekins.
Bake for about 25-30 minutes, or until the tops of the cakes spring back when lightly pressed.
Remove the cakes from the oven, allow to cool for 5 minutes, then carefully invert them on the serving plates. Cakes can be served immediately or served cold.
Gaminimo laikas: apie 30 minučių
Porcijos: 2
Produktai:
1 kiaušinis (atskirtas)
0,3 stiklinės rūgpienio
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. miltų
0,25 stiklinės cukraus + pabarstymui
0,25 a.š. druskos
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi 2 1 stiklinės talpos indelius.
Dubenyje išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.
Kitame dubenyje išplakti kartu kiaušinio trynį, rūgpienį, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišyti miltus, cukrų ir druską.Atsargiai dalimis įmaišyti kiaušinių baltymus.
Tešlą padalinti į kepimo indelius. Indelius padėti ant nedidelės kepimo formos ir pripilti kepimo formą vandens, kad siektų iki indelių vidurio.
Kepti apie 25-30 minučių arba kol nestipriai paspaudųs viršų jis atšoks.
Išimti pyragus iš orkaitės, leisti pravėsti 5 minutes tuomet atsargiai išversti ant lėkščių. Galima patiekti iškart arba leisti pilnai atvėsti ir patiekti šaltus.
Cooking time: about 30 minutes
Servings: 2
Products:
1 egg (separated)
0.3 cup sour milk
1 tbsp lemon juice
1 tbsp Grated lemon zest
2 tbsp flour
0.25 cup of sugar + for dusting
0.25 tsp salt
Method:
Preheat the oven to 160° C, grease and sprinkle with sugar 2 ramekins.
In a bowl with an electric mixer beat the egg white until stiff peaks.
In another bowl beat together egg yolk, sour milk, lemon juice and lemon zest. Fold in the flour, sugar and salt. Carefully fold in the egg white little at the time.
Divide the mixture between 2 ramekins. Place them on a baking tray and fill the tray with water, halfway up the sides of the ramekins.
Bake for about 25-30 minutes, or until the tops of the cakes spring back when lightly pressed.
Remove the cakes from the oven, allow to cool for 5 minutes, then carefully invert them on the serving plates. Cakes can be served immediately or served cold.
Looks tender and delicious :-)
AtsakytiPanaikintiI love lemon flavour so this is for me:)
AtsakytiPanaikintiLooks super yummy!
AtsakytiPanaikinti