Morkų ir Kriaušių Pyragas/ Carrot Pear Loaf

Pagal/ Source DinnerWithJulie




Produktai:

1.3 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
0,75 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
2 dideli kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
2 morkos, vidutinio dydžio, tarkuotos (apie 1 stiklinė)
1 pernokusi kriaušė, tarkuota
Sauja razinų arba kapotų riešutų (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 10x20cm kekso formą.
Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Nedideliame dubenynje sumaišyti rudąjį cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.

Sudėti šlapius produktus į sausus kartu su tarkuotomis morkomis ir kriauše, išmaišyti kol viskas susimaišys bet nepermaišyti. Sudėti razinas arba riešutus jei naudojate ir išmaišyti.

Perkelti tešlą į kepimo formą. Kepti apie 50-60 minučių arba kol viršus bus auksinės spalvos ir palietus šiek tiek atšoks. Išėmus iš orkaitės pravėsinti apie 10 minučių formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių.




Products:

1,3 cups flour
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,25 tsp salt
0,75 cup brown sugar
0,5 cup oil
2 large eggs
2 tsp vanilla extract
2 carrots, medium size, grated (about 1 cup)
1 overripe pear, grated
Handful of raisins or chopped nuts (optional)

Method:

Preheat oven to 190C. Grease or line with a baking paper 10x20cm baking tin.
In a medium bowl, mix together flour, baking powder, baking soda and salt. In a small bowl, mix together brown sugar, oil, eggs and vanilla extract.

Add the wet ingredients into dry ingredients together with the grated carrots and pears, mix until everything is incorporated but do not overmix. Add raisins or nuts if using and mix again.

Transfer the batter into prepared loaf pan. Bake for about 50-60 minutes, or until golden and the top is springy when touched. Leave in a form for about 10 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.

Komentarai

Rašyti komentarą