Pyragas su Karamelizuotais Žemės Riešutais/ Caramelized Peanut Coffee Cake

Pagal/ Source DavidLebovitz

Šis pyragas buvo skanus ir suvalgėme jį tą pačia dieną. Karamelė susmego žemyn nuo paviršiaus ir karamlės sluoksnis buvo pyrago viduryje, nors tai skoniui tikrai netrukdė.



Produktai:
Viršui:

85 gr sviesto
65 gr cukraus
60 gr medaus
60 ml grietinėlės
1,5 stiklinės (195 gr) sudytų žemės riešutų

Pyragui:
85 gr sviesto, kambario temperatūros
2 stiklinės (280 gr) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė (200 gr) cukraus
1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros
2 a.š. vanilės ekstrakto
180 ml pieno, kambario temperatūros

Gaminimo procesas:


Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 23 cm kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 180C.

Viršui nedideliam puode sudėti sviestą, cukrų, medų ir grietinėlę, maišyti ant nedidelės ugnies kol sviestas ištirps. Užvirti ir ant nedidelės ugnies pavirti apie 3 minutes. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti žemės riešutus. Leisti pravėsti kol gaminate tešlą.

Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Į didelį dubeny sudėti sviestą ir cukrų, išpakti iki kreminės masės (apie 3 minutes). Sudėti kiaušinį ir vanilės ekstraktą, išplakti iki vientisos masės.

Įmaišyti pusę miltų mišinio į sviestą, tuomet sudėti pieną ir galiausiai įmaišyti likusius sausus produktus.Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti viršų. Tolygiai paskleisti riešutų masę ant pyrago viršaus šiek tiek toliau nuo kraštų.

Kepti apie 50-55 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu viduryje jis neaplips tešla. Palikti pyragą pravėsti formoje apie 5-10 minučių, tuomet peiliu atitraukti nuo kraštų ir išimti iš formos.

Galima tiek valgyti vieną arba su plakta grietinėle arba ledais.

Skaniausias tą pačią dieną, bet kambario temperatūroje galima laikyti iki 3 dienų, arba gerai suvyniotą arba sandariame inde.


This cake was delicious and we ate it whole on the same day. The caramel sank to the middle of the bake, though that didn’t really change the taste.


Products:
For the Top:

85 gr butter
65 gr sugar
60 gr honey
60 ml heavy cream
1,5 cup(195 gr) salted peanuts

Cake:
85 g butter, room temperature
2 cups (280 gr) flour
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 cup (200 gr) sugar
1 large egg, room temperature
2 tsp vanilla extract
180 ml milk, room temperature

Method:

Grease or line with the baking paper 23 cm baking tin. Preheat oven to 180C.

Place butter, sugar, honey and cream in a small saucepan, keep stirring it over the low heat until the butter is melted. Bring to a boil and simmer for about 3 minutes. Remove from heat and stir in the peanuts. Allow to cool while you make the batter.

In a small bowl, combine flour, baking powder, and salt. In a large bowl, add butter and sugar, beat with an electric mixer until creamy (about 3 minutes). Add egg and vanilla extract, beat until smooth.

Add half of the flour mixture to the butter mixture and mix everything, then add the milk and finally add the remaining dry ingredients and mix again. Transfer the batter to a baking tin, flatten the top. Spread the peanut mixture evenly on top of the cake, leave some gap away from the edges.

Bake for about 50-55 minutes or until wooden skewer inserted in the middle comes out clean. Leave the cake to cool in the form for about 5-10 minutes, then using a knife release the cake from the edges and remove from the form.

You can eat either have it alone or with whipped cream or ice cream.

Delicious on the same day, but can be stored well wrapped at room temperature for up to 3 days.

Komentarai

Rašyti komentarą