Pagal/ Source ScientificallySweet
Produktai
Pyragui:
1,25 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto kardamono
0,25 a.š. druskos
6 v.š. (apie 85 gr) sviesto, kambario temperatūros
0,3 stiklinės cukraus
0,3 stiklinės rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis
0,5 stiklinės pieno
Sūrio sluoksniui:
250gr kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,25 stiklinės cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. cinamono
0,125 a.š. maltų gvazdikėlių
0,125 a.š. muskato riešuto
1 didelis kiaušinis
1 a.š. miltų
Viršui:
2 v.š. sviesto
3 gvazdikėliai
650 gr rūgčių obuolių (4 obuoliai), išimti sėklas, nulupti ir supjaustyti gabaliukais
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. malto cinamono
0,125 a.š. tarkuoto muskato riešuto
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 20cm kepimo formą.
Viršui, sumaišyti obuolius, cukrų, cinamoną ir muskato riešutą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Sudėti gvazdikėlius ir tuomet obuolius. Kartais pamaišant pakepti kol obuoliai paminkštės, bet neištiš (apie 3-5 minutes). Sudėti obuolius į dubenį , išimti gvazdikėlius ir leisti atvėsti kol ruošiate pyragą.
Kreminio sūrio sluoksniui išplakti kreminį sūrį iki purios kreminės masės. Sudėti cukrų ir vanilės ekstraktą ir išplakti kol cukraus kristalai ištirps. Sudėti cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutą ir išplakti. Sudėti kiaušinį ir miltus ir plakti iki vientisos masės.
Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, kardamoną ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su abiejų rušių cukrumi iki šviesios ir purios masės (3 minutes). Sudėti vanilę, kiaušinį ir išplakti iki purios masės. Sudėti apie 1/3 miltų mišinio ir išplakti. Sudėti pusę pieno ir išplakti. Sudėti pusę likusio miltų mišinio, išplakti, tuomet sudėti likusį pieną ir vėl viską išplakti. Sudėti likusius miltus ir išmaišyti, stengtis nepermaišyti.
Perkelti tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskleisti. Ant viršaus paskleisti kreminio sūrio masę ir peiliu arba kitu šaukšto galu pamaišyti kreminę masę su tešla. Ant viršaus paskleisti obuolius ir kepti apie 45-50 minučių. Išimti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Products
For the Cake:
1,25 cups of flour
1 tsp. baking powder
0,5 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
0,5 tsp. ground cardamom
0,25 tsp salt
6 tbsp (about 85 gr) butter, room temperature
0,3 cup sugar
0,3 cup brown sugar
1 tsp. vanilla extract
1 large egg
0,5 cup milk
For the Cream cheese layer:
250gr cream cheese, room temperature
0,25 cup sugar
0,5 tsp vanilla extract
0,25 tsp cinnamon
0,125 tsp ground cloves
0,125 tsp. nutmeg
1 large egg
1 tbsp flour
For the top:
2 tbsp. butter
3 cloves
650 gr sour apples (4 apples), seeds removed, peeled and cut into pieces
2 tbsp. sugar
0,5 tsp ground cinnamon
0,125 tsp grated nutmeg
Method:
Preheat the oven to 160C. Grease or line with the baking paper 20cm baking tin.
For the top, mix apples, sugar, cinnamon and nutmeg. Melt the butter in a frying pan over medium heat. Add the cloves and then the apples. Occasionally stirring cook until the apples are soft (about 3-5 minutes). Place the apples in a bowl, remove the cloves and allow to cool while preparing the cake.
For cream cheese layer, beat the cream cheese until its creamy and smooth. Add the sugar and vanilla extract and beat until the sugar dissolves. Add cinnamon, cloves and nutmeg and beat. Add the egg and flour and beat until smooth.
Make the cake. Sift together the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, cardamom and salt. In another bowl, beat the butter with both sugars with an electric beater until light and fluffy (3 minutes). Add the vanilla, egg and beat until fluffy. Add about 1/3 of the flour mixture and mix everything. Add half the milk and mix again. Add half of the remaining flour mixture, mix, then add the remaining milk and mix everything again. Add the remaining flour and mix, trying not to mix.
Transfer the batter to a baking tin and spread evenly. Spread the cream cheese on top and swirl the cream mixture and the batter with a knife. Spread the apples on top and bake for about 45-50 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely.
The crumb looks so soft and tender and I love that spiced apple topping. Would be fantastic with some mascarpone :-))
AtsakytiPanaikintiYou have a beautiful blog with delicious recipes!....I would love to try them!...I noticed you live in Lithuania....it is a country that is in mu bucket list!...I would love to go to your country!.......Abrazotes, Marcela
AtsakytiPanaikinti