Pagal/ Source TrufflesAndTrends
Vienetai: 25-30 sausainių
Produktai:
1 stiklinė sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 v.š. vanilės ekstrakto
2,3 stiklinės miltų
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės kapotų pekano arba pistacijų riešutų
0,3 stiklinės džiovintų spanguolių
0,3 stiklinės cukruotų citrinos žievelių (smulkintų)
Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, Iškloti 2 skardas kepimo popieriumi.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios vientisos masės. Sudėti vanilės ekstraktą ir vėl gerai išplakti. Sudėti miltus ir druską ir išmaišyti kol susimaišys, nepermaišyti. Įmaišyti džiovintus vaisius. Tešla bus šiek tiek sausa ir trupinių pavidalo, bet suspaudus kartu tarp pirštų turėtų sulipti.
Tarp delnų suformuoti kamuolius ir išdėlioti ant kepimo skardos paliekant apie 5cm tarpus. Delnu arba šakute šiek tiek paploti kamuoliukus.
Kepti apie 11-14 minučių arba kol apažia bus auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės leisti pravėsti ant kepimo skardos, tuomet pabarstyti cukraus pudra ir leisti pilnai atvėsti.
Makes: 25-30 cookies
Products:
1 cup butter, room temperature
0,5 cup powdered sugar
1 tsp. vanilla extract
2,3 cup flour
0,25 tsp salt
0,5 cup chopped pecans or pistachios
0,3 cup dried cranberries
0,3 cup candied lemon peel (chopped)
Powdered sugar for dusting
Method:
Preheat oven to 180C, line 2 baking trays with baking paper.
Using electric mixer, beat the butter and sugar until fluffy. Add vanilla extract and beat well again. Add flour and salt and mix until incorporated, do not overmix. Mix in the dried fruit. The dough will be a bit dry and crumby, but squeezed together between the fingers should stick together.
Roll balls between the palms and place on a baking sheet leaving about 5cm of space ( I was using about 1 tbsp dough per cookie). Slightly flatten the balls with your palm or fork.
Bake for about 11-14 minutes or until the bottom is golden. After removing from the oven, allow it to cool on a baking tray, when its cooled completely dust with icing sugar.
Vienetai: 25-30 sausainių
Produktai:
1 stiklinė sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 v.š. vanilės ekstrakto
2,3 stiklinės miltų
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės kapotų pekano arba pistacijų riešutų
0,3 stiklinės džiovintų spanguolių
0,3 stiklinės cukruotų citrinos žievelių (smulkintų)
Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, Iškloti 2 skardas kepimo popieriumi.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios vientisos masės. Sudėti vanilės ekstraktą ir vėl gerai išplakti. Sudėti miltus ir druską ir išmaišyti kol susimaišys, nepermaišyti. Įmaišyti džiovintus vaisius. Tešla bus šiek tiek sausa ir trupinių pavidalo, bet suspaudus kartu tarp pirštų turėtų sulipti.
Tarp delnų suformuoti kamuolius ir išdėlioti ant kepimo skardos paliekant apie 5cm tarpus. Delnu arba šakute šiek tiek paploti kamuoliukus.
Kepti apie 11-14 minučių arba kol apažia bus auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės leisti pravėsti ant kepimo skardos, tuomet pabarstyti cukraus pudra ir leisti pilnai atvėsti.
Makes: 25-30 cookies
Products:
1 cup butter, room temperature
0,5 cup powdered sugar
1 tsp. vanilla extract
2,3 cup flour
0,25 tsp salt
0,5 cup chopped pecans or pistachios
0,3 cup dried cranberries
0,3 cup candied lemon peel (chopped)
Powdered sugar for dusting
Method:
Preheat oven to 180C, line 2 baking trays with baking paper.
Using electric mixer, beat the butter and sugar until fluffy. Add vanilla extract and beat well again. Add flour and salt and mix until incorporated, do not overmix. Mix in the dried fruit. The dough will be a bit dry and crumby, but squeezed together between the fingers should stick together.
Roll balls between the palms and place on a baking sheet leaving about 5cm of space ( I was using about 1 tbsp dough per cookie). Slightly flatten the balls with your palm or fork.
Bake for about 11-14 minutes or until the bottom is golden. After removing from the oven, allow it to cool on a baking tray, when its cooled completely dust with icing sugar.
So this is like mini fruitcake...awesome! Happy Holidays to you and yours!
AtsakytiPanaikinti