Tinginys su kondensuotu pienu/ Chocolate Salami

Pagal/ Source Virtuvele

Vienas mieliausių vaikystės prisiminimų yra tinginys, kai svenčių proga ypač Velykoms ir Kalėdoms vietoje šokolado skanaudavome tinginį. Man tinginys yra tiesiog klasikinis skanėstas, kuris yra  lengvai pagaminamas. Ir kartais pagal nuotaiką paskaninu jį riešutais arba džionintais vaisiais.
Nors recepte nėra šokolado, bet jo skonis yra labai šokoladinis. 



Produktai:

~ 600 gr. paprastų sausainių (4 pakeliai po 160 gr), galima naudoti dalį šokoladinių), naudojau 400 gr
200 gr sviesto (tirpinto)
1 indelis (400 gr) saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
5 v.š. kakavos miltelių
150 gr džiovintų slyvų (pasitinktinai)

Gaminimo procesas:

Sausainius rankomis sulaužyti į nedidelius gabaliukus ir supilti į didelį dunenį.
Į tirpintą sviestą supilti sutrištintą saldintą pieną ir sudėti kakavą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę supilti ant sausainių ir gerai išmaišyti. Jei naudojate sudėti stambiai pjaustytas džiovintas slyvas ir viską vėl gerai imaišyti.

Tinginio masę dėti į plastikinį maišelį. Aš naudojau maistinę plėvelę, kelis sluoksnius itiesiau į kepimo formą.
Gerai suspausti, kad neliktų oro tarpų, ir suformuoti į cilindro formą.
Dėti į šaldytuvą ir palikti kol sustings (bent 3 val.)
Išėmus iš šaldytuvo, atsargiai nuimti maišelį ir supjaustome riekelėmis.

One of the fondest childhood memories is the chocolate salami (which translated literally means lazy cake), it's a dessert that traditionally our family used to make for the special occasions, especially Easter and Christmas. For me, chocolate salami is just a classic treat that is also so easy to make. And sometimes, depending on my mood, I like to add nuts or dried fruits to it to change it up a bit.Although the recipe does not include chocolate, it's taste is very chocolatey.



Products:

~ 600 gr. plain biscuits (4 packets of 160 gr), I used 400 gr
200 g butter (melted)
1 can(400 g) sweetened condensed milk
5 tbsp cocoa powder
150 g prunes or dried cranberries (optional)

Method:

Break the biscuits by hand into small pieces and place in a large bowl.
Mix condensed sweetened milk with the melted butter and add the cocoa. Mix everything well until smooth.
Pour the condensed milk mixture over the biscuits and mix well. If you use, add coarsely chopped prunes and mix everything well again.

Transfer the mixture into a plastic bag. I used a cling wrap, just lined up a few layers in the baking form.
Press it really well to make sure it sticks together and forms a cylindrical shape.
Leave in the refrigerator and leave until it sets(at least 3 hours).
After removing from the refrigerator, carefully remove the bag (or cling wrap) and cut into slices. Serve immediately.

Komentarai

Rašyti komentarą