Citrininis Pyragas su Rabarbarais/ Rhubarb Lemon Bars

Pagal/ Source DinnerWithJulie 

 


Produktai
Pagrindui:

0.3 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,25 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
Žiupsnelis druskos

Viršui:

1 stiklinė cukraus
2 v.š. miltų
0,25 a.š. kepimo miltelių
0,25a.š. druskos
2 dideli kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 citrinos sultys (apie 3 v.š.)
0,5 stiklinės smulkiai pjaustyto rabarbaro (aš dėjau +0,5 stiklinės aviečių)
Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 20x20 cm kepimo formą.

Vidutiname dubenyje šakute sutrinti kartu sviestą, cukrų, miltus ir druską. Įspaustą gautą tešlą į kepimo formos dugną ir kepti apie 8-10 minučių arba iki auksinės spalvos.

Dubenyje sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti kiaušinius, citrinos žievelę ir citrinos sultis ir gerai išmaišyti.

Tolygiai ant pagrindo paskleisti rabarbaro gabaliukus (aš dar naudojau apie 0,5 stiklinės aviečių). Ant viršaus užpilti įdarą. Kepti apie 25-30 minučių arba iki auksinės spalvos.

Pilnai atvėsinti prieš supjaustant. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.

 

Products
For the Base:

0,3 cup butter, room temperature
0,25 cup sugar
1 cup flour
A pinch of salt

For the Top:

1 cup sugar
2 tbsp flour
0,25 tsp. baking powder
0, 25 tsp salt
2 large eggs
Zest of 1 lemon
Juice of 1 lemon (about 3 tbsp.)
0,5 cup finely chopped rhubarb (I also added +0,5 cup raspberries)
Powdered sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20x20 cm baking form.

In a medium bowl, using a fork mix together butter, sugar, flour and salt, you can also use food processor until you get crumbs. Press the dough into the bottom of the baking form and bake for about 8-10 minutes or until golden.

In a bowl, mix together sugar, flour, baking powder and salt. Add eggs, lemon zest and lemon juice and mix well until smooth.

Spread the rhubarb pieces evenly on the base (I also added about 0.5 cup of raspberries). Pour the filling on top. Bake for about 25-30 minutes or until golden.

Cool completely before cutting into pieces. Dust with icing sugar before serving.


Komentarai

  1. Good to see you update the blog again :-) These rhubarb bars look beautiful and tasty.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą