Tiramisu Tortas/ Tiramisu Cake

Pagal/ Source CreatedByDiane 

 

Produktai
Kavos Sirupui:


1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinės stiprios kavos (espresso)

Tortui:

1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
1,25 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės pieno
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
2 v.š. aliejaus
1 v.š. vanilės ekstrakto

Kremui:

6 kiaušinio tryniai
1 stiklinė cukraus
225 gr maskarponės (kambario temperatūros)
1,75 stiklinės grietinėlės
2 v.š. Kahlua (kavos likerio)

Kakavos pabarstymui (apie 25 gr)

Gaminimo procesas:

Pagaminti sirupą
Nedideliame puode užvirti kavą su cukrumi. Ant vidutinės ugnies pavirti apie 5 minutes.
Palikti pravėsti kol gaminate tortą.

Pyragui
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 22cm (arba 23cm) kepimo formą.
Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius su cukrumi iki šviesios spalvos. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Sudėti pieną, sviestą, aliejų ir vanilės ekstraktą ir viską kartu išmaišyti.
Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti 30 minučių arba kol mediniu iešmeliu patikrinus jis neaplips tešla.
Leisti pravėsti 5 minutes formoje, tuomet išimti ir palikti pilnai atvėsti ant grotelių.
Tuomet padalinti pyragą per pusę į 2 lygius sluoksnius.

Kremui
Virš puodo su verdančiu vandeniu padėti dubenį, bet kad jis neliestų vandens. Į dubenį sudėti kiaušinio trynius ir cukrų, sumažinti ugnį ir nuolat maišant pavirti apie 10 minučių. Temperatūra turėtų būti apie 160C.
Nuimti nuo ugnies ir plakti elektriniu plaktuvu iki tirštos masės. Įmaišyti kavos likerį į kremo masę. Leisti pravėsti apie 5-10 minučių.
Tuomet įmaišyti maskarponę į kiaušinių masę, plakant iki kreminės masės.
Atsirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti grietinėlę iki standžios masės. Tuomet atsargiai įmaišyti grietinėlę į kiaušinių masę, geriausia maišyti labai lėtai ir atsargiai, kad kremas perdaug nesukristų.

Pabaigimas
Padėti ant serviravimo lėkštės apatinę torto dalį, gausiai aplaistyti kavos sirupu, tuomet tolygiai paskleisti apie pusę kremo.
Tuomet paimti kitą torto dalį, pjautą pusę aplaistyti kavos sirupu ir padėti ant kremo. Tuomet aplaistyti kavos sirupu viršų ir ant viršaus tolygiai paskleisti kremą ant viršaus.

Tortą palikti šaldytuve bent 4 valandoms, prieš patiekiant viršų pabarstyti kakava.


Products:
For Coffee Syrup:


1,5 cup sugar
1 cup strong coffee (espresso)

For the Cake:

1 cup sugar
2 eggs
1,25 cup flour
1,5 tsp. baking powder
0,5 cup milk
0,25 cup melted butter
2 tbp oil
1 tbsp vanilla extract

For the Cream:

6 egg yolks
1 cup sugar
225 g mascarpone (room temperature)
1,75 cup heavy cream
2 tbsp. Kahlua (coffee liqueur)

Cocoa for dusting (about 25 gr)

Method:

Coffee syrup
In a small pot bring coffee and sugar to the boil. Simmer on medium heat for about 5 minutes.
Leave to cool while making the cake.

Cake
Preheat oven to 180C. Line with baking paper 22cm (or 23cm) baking form.
With electric beater beat the eggs and sugar until light. Add flour, baking powder and mix. Add milk, butter, oil and vanilla extract and mix everything together.
Pour the batter into a baking form and bake for 30 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.
Allow to cool for 5 minutes in the form, then remove and leave to cool completely on the wire rack.
Then cut the cake in half, into 2 equal layers.

Cream
Place a bowl over the pot with boiling water, but don't let the bowl touch the water. Add egg yolks and sugar to a bowl, reduce heat and simmer for about 10 minutes, beating continuously. The temperature should be around 160C.
Remove from heat and beat with an electric beater until thick. Add the coffee liqueur to the cream mixture. Allow to cool for about 5-10 minutes.
Then add mascarpone into the egg mixture, beat until creamy.
In a big bowl, beat the heavy  cream until stiff peaks. Then carefully mix the whipped cream into the egg mixture, try to do it very gradually and carefully otherwise the cream might collapse.

Assembly
Place the bottom layer of the cake on a serving plate, brush generously with coffee syrup, then spread evenly about half of the cream.
Then take the other layer of the cake, brush the cut ​​side with the coffee syrup and place on top of the cream. Then brush with coffee syrup the top of the cake and spread the remaining cream evenly on top.

Leave the cake in the refrigerator for at least 4 hours before dusting with cocoa and serving.

Komentarai

  1. I love tiramisu. The torte looks rich and so tempting.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Welcome back!.....I love tiramisu, and your tiramisu cake looks perfect and delicious!!........Abrazotes, Marcela

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą