Pagal/ Source Taste
Produktai:
Sausainiams
125 gr sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės (115 gr) miltų
0,25 stiklinės (45 gr) cukraus pudros
0,3 stiklinės (50 gr) krakmolo
Įdarui
60 gr sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės (110 gr) cukraus pudros
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. citrinos sulčių
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 160C. Iškloti kepimo popieriumi 2 kepimo skardas.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą iki šviesios purios masės. Sudėti miltus, cukraus pudrą ir krakmolą ir išmaišyti mediniu šaukštu.
Imti po šaukštelį tešlos ir tarp delnų suformuoti kamuoliukus. Kamuoliukus išdėlioti ant kepimo skardos paliekant apie 3 cm tarpus. Šakutę pabarstyti cukraus pudra ir su ja šiek tiek atsargiai paspausti sausainius.
Kepti apie 15 minučių. Išimti iš orkaitės ir leisti 30 minučių pravėsti.
Elektriniu plaktuvu išplakti likusį sviestą ir cukraus pudrą iki šviesios ir purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir sultis ir išplakti. Ant pusės sausainių padalinti ir paskleisti kremą ir ant viršaus uždėti likusius sausainius.
Products:
For cookies
125 g butter, room temperature
0.75 cup (115 gr) flour
0.25 cup (45 gr) powdered sugar
0.3 cup (50 gr) cornstarch
For the filling
60 gr butter, room temperature
0.75 cup (110 gr) powdered sugar
2 tsp grated lemon zest
1 tbsp. lemon juice
For cookies
125 g butter, room temperature
0.75 cup (115 gr) flour
0.25 cup (45 gr) powdered sugar
0.3 cup (50 gr) cornstarch
For the filling
60 gr butter, room temperature
0.75 cup (110 gr) powdered sugar
2 tsp grated lemon zest
1 tbsp. lemon juice
Method:
Preheat oven to 160C. Line 2 baking trays with baking paper.
Beat butter with an electric mixer until light and fluffy. Add flour, icing sugar and cornstarch and mix with a wooden spoon until smooth.
Preheat oven to 160C. Line 2 baking trays with baking paper.
Beat butter with an electric mixer until light and fluffy. Add flour, icing sugar and cornstarch and mix with a wooden spoon until smooth.
Take teaspoon of the dough and roll it between your palms into balls. Place the balls on a baking sheet leaving about 3 cm space in between. Sprinkle the fork with icing sugar and gently press the cookies with it.
Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and allow to cool for 30 minutes.
Beat the remaining butter and icing sugar with an electric beater until light and fluffy. Add lemon zest and lemon juice and beat again. Spread the butter mixture over the flat side of half the biscuits and sandwich together with remaining biscuits.
Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and allow to cool for 30 minutes.
Beat the remaining butter and icing sugar with an electric beater until light and fluffy. Add lemon zest and lemon juice and beat again. Spread the butter mixture over the flat side of half the biscuits and sandwich together with remaining biscuits.
They are one of my favourite cookies. Haven't had them in a long while and I should start a batch soon since the holiday season is right at the corner :-))
AtsakytiPanaikintiI love your cookies!!....I can smell from here the lemon in them!!....love it!.....Abrazotes, Marcela
AtsakytiPanaikinti