Sbricolata Itališkas pyragas su Rikota ir Kriaušėmis/ Sbricolata – Italian ricotta and pear crumble pie

Pagal/ Source TheScrimpycook

 



Produktai:

Pagrindui:

110gr sviesto
70gr cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių 
250ge miltų 

Rikotos įdarui:

400 g rikotos
70 g + 10 g cukraus pudros
1 a.š. vanilės pastos
70 g šokolado gabaliukų
3 kriaušės (nuluptos, išimtomis sėklomi ir supjaustytos gabaliukais)
1 a.š. citrinos sulčių

Gaminimo procesas:
 
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek sviesto ir sudėti kriaušes, 10 g cukraus pudros ir citrinos sultis. Pakepinti apie 7-8 minutes arba kol kriaušės suminkštės. Išimti kriaušes iš keptuvės ir leisti atvėsti. 
 
Orkaitę įkaitinti iki 160C-180C. Dideliame dubenyje sumaišyti kartu cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius, sviestą, vanilės ekstraktą ir kiaušinį. Rankomis sumaišyti produktus iki trupinių. 

Kitame dubenyje sumaišyti rikotą, cukraus pudrą ir vanilę. Įmaišyti kriaušes ir šokolado gabaliukus.

Pusę trupinių ssudėti į 22cm kepimo formą ir rankomis įspausti į dugną lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėti rikotos masą  ir pabarstyti tolygiai likusiais trupiniais.

Kepti apie 35 minutes. Tuomet išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti formoje.




Products:

For the Base:

110 g butter
70 g powdered sugar
1 tsp. vanilla extract
1 egg
1 tbsp baking powder
250 g flour

For the Ricotta filling:
400 gr ricotta
70 gr + 10 gr powdered sugar
1 tsp. vanilla paste
70 gr chocolate chips
3 pears (peeled, seeds removed and cut into pieces)
1 tsp. lemon juice
 

Method:
 
In a frying pan melt a small amount of butter. Add the pears, 10 g powdered sugar and lemon juice. Fry for about 7-8 minutes or until the pears are soft. Remove the pears from the pan and allow to cool.
 
Preheat the oven to 160C-180C. In a large bowl, combine together the powdered sugar, flour, baking powder, butter, vanilla extract, and egg. Mix the products using hand until you get crumbs.

In another bowl, mix the ricotta, icing sugar and vanilla. Stir in pears and chocolate chips. 

Line 22cm baking form with baking paper, press half of the crumbs into the bottom evenly. Spread the ricotta mixture on top and sprinkle evenly with the remaining crumbs.

Bake for about 35 minutes. Then remove from the oven and allow to cool in the baking form.

Komentarai

Rašyti komentarą