Pagal/ Source TheBakerUpstairs
Produktai:
Įdarui:
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170-180C, ištepti riebalais 20cm arba 22cm kepimo formą.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir cukrų. Įtarkuoti šaltą sviestą ir maišyti kol gausis žirnio dydžio trupiniai.
Palikti apie 3/4 stiklinės trupinių. Į likusius trupinius sudėti kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską ir sumaišyti. Nedideliame dubenyje sumaišyti grietinę, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Sudėti grietinę į miltų mišinį ir išmaišyti.
Kreminio sūrio įdarui išplakti kreminį sūrį iki purios masės. Sudėti cukrų ir kiaušinį ir plakti iki vientisos masės.
Tolygiai paskleisti tešlą. ant viršaus užpilti kreminio sūrio masę paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus paskleisti citrinų sviestą. Tolygiai užbarstyti likusius trupinius.
Kepti apie 50-55 minutes arba kol viršus bus šviesiai auskiniai rusvos spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu centre neaplips tešla. Leisti 20 minučių pravėsti formoje.
Products:
For the cake:
2 cups flour
0.75 cup sugar
0.5 cup butter, cold
0.5 tbsp. baking soda
0.5 tbsp. baking powder
0.25 tsp. salt
0.75 cup sour cream
1 large egg
1 tbsp. vanilla extract
For the filling:
225 gr. cream cheese, room temperature
0.25 cup sugar
1 large egg
1 cup lemon curd
Method:
Preheat the oven to 170-180C, grease a 20cm or 22cm baking form.
Mix flour and sugar in a large bowl. Grate in the cold butter and mix until you get pea-sized crumbs.
Reserve about 3/4 cup of crumbs. Add baking powder, baking soda and salt to the remaining crumbs and mix. In a small bowl, mix the sour cream, egg and vanilla extract. Add the sour cream to the flour mixture and mix.
For the cream cheese filling, beat the cream cheese until fluffy. Add sugar and egg and beat until smooth and fluffy.
Spread the dough evenly. Pour the cream cheese mixture on top, leave about 2 cm from the edges. Spread lemon curd on top. Sprinkle on top the remaining crumbs evenly.
Bake for about 50-55 minutes or until the top is light golden brown and a wooden skewer inserted into the center comes out clean. Let it rest in the form for 20 minutes.
I love the tender smooth cake crumb and creamy tangy cheese filling! An excellent and beautiful cake.
AtsakytiPanaikintiThis sounds delicious. I am bookmarking it for an Easter meal dessert.
AtsakytiPanaikintiI love the idea of lemon curd and coffee!!....Great recipe!.........Abrazotes, Marcela
AtsakytiPanaikinti