Portugališkas Apelsinų Pyragas/ Portuguese Orange Cake

Pagal/ Source Foodess 


 

Produktai:

150 gr sviesto, kambario temperatūros
250 gr cukraus
4 kiaušiniai, kambario temperatūros, atskirti baltymus ir trynius
3 dideli apelsinai, kambario temperatūros
250 gr miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais 22x22 cm kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukrumi iki šviesios ir purios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinio trynius. Sudėti tarkuotą apelsino žievelę ir apelsinų suktis. Išmaišyti ir tuomet plakti kol masė bus beveik vientisa.

Sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Dalimis sudėti miltų mišinį į sviestą ir išmaišyti kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įmaišyti apie 0,3 baltymų į tešlą, tuomet atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Tešlą perkelti į kepimo formą ir kepti apie 35-45 min arba kol mediniu iešmeliu patikrinus jis aplips tik keliais drėgnais trupiniais.


 


Products:

 
150 g butter, room temperature
250 g sugar
4 eggs, room temperature, whites and yolks separated
3 large oranges, room temperature
250 g flour
1 tbsp. baking powder
Powdered sugar for dusting


Method:

Preheat the oven to 180C. Grease a 22x22 cm baking form.

Using an electric beater, beat butter with sugar until light and fluffy. Add the egg yolks one by one constantly beating. Add orange zest and orange juice. Mix and then beat until the mixture is almost smooth.

Mix flour and baking powder. Add the flour mixture to the butter mixture gradually and mix until everything is incorporated well, do not over mix.

In another bowl beat the egg whites until stiff peaks. Mix about 1/3 egg whites into the batter, then carefully mix in the remaining egg whites. Transfer the batter to the baking form and bake for about 35-45 minutes or until wooden skewer inserted comes out only with a few moist crumbs.

Komentarai

  1. A simple yet a lovely cake with oranges!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I will be trying this soon. We are having houseguests again next weekend and this might be a perfect cake to have.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą