2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

Aloo ka rassawala shaak/ Bulvės jogurto padaže/ Potatoes in yogurt gravy

Pagal/ Source SanjeevKapoor

Nežinojau, kad bulvės yra nuodas. Tiksliau žinojau, kad žalių negalima valgyti, bet kad galima mirti prisivalgius žalių bulvių arba geriant jų lapų arba nebuvau girdėjus.
Jau skundžiausi, kad kiek ragavau Australijoje bulvės man neskanios. Gal todėl, kad jų čia tiek daug rūšių ir aš nemoku išsirinkti. Tikrai nežinau kiek rūšių yra Lietuvoj, bet niekada nebuvo kilus problema, kad parduotuvėje stovėčiau prie lentynų, kuriuose bent 5 bulvių rūšys (čia nedidelėj parduotuvėj, supermarkete jų dar daugiau) ir nežinočiau kurią imti. Aišku galima rinktis pagal pvz.kainą, bet kaina nemanau, kad yra geras rodiklis. Galima rinktis pagal tai kam skirtos bulvės, kas nurodyta etiketėje, bet ir taip nėra garantijų, kad išsirinksi skaniausias. Geriausia manau tokiu atveju pirkti iš eilės vis kitokias bulves ir lyginti. Tą aš ir darau. Vis dar..



Porcijos:
3

Gaminimo laikas: 20 min.

Produktai:


4 vidutinio dydžio virtos bulvės, pjaustytos gabaliukais
1 stiklinė jogurto
1 v.š. avinžirnių miltų (naudojau kvietinius)
0,4 a.š. ciberžolės miltelių
2 v.š. sviesto ghee (naudojau aliejų)
Druskos pagal skonį
0,5 a.š. kumino sėklų
Žiupsnelis asafetidos
1 a.š. imbiero pastos
2 žalieji čili pipirai
0,4 a.š. raudonųjų čili miltelių
0,5 a.š. garam masala prieskonių

Gaminimo procesas:

Jogurtą išplakti kartu su miltais, ciberžole ir druska. Įpilti dar apie 0,5 stiklinės vandens ir viską gerai išmaišyti.

Puode įkaitinti sviestą arba aliejų, sudėti kumino sėklas, kai jos pradeda keisti spalvą įdėti asafetidos, imbierą ir žaliuosius čili. maišant pakepinti apie minutę, tada sudėti raudonųjų čili miltelius ir jogurtą, viską gerai išmaišyti.

Sudėti bulves ir nuolat maišant kol viskas užvirs. Užvirus sumažinti ugnį ir pavirti 5 min. arba kol bulvės suminkštės. Prieš patiekiant apibarstyti garam masala prieskoniais.


I didn't know that potatoes are poison! I knew that I should eat the green ones, they are poisonous, but that it is possible to die after eating green potatoes or drinking potato leave tea I really didn't know.
I already complained that the potatoes in Australia don't taste good for me. Maybe it is because there are so many types of potatoes here and I don't know how to choose? I can honestly say, that I don't know how many types of potatoes we have in Lithuania, but it has never been a problem. I was never standing in the store near the shelf with at least five kinds of potatoes (in a small shop, in a supermarket even more..) You can choose according to the price, but I don't think that the price is a good indicator. You can choose according to what is written on a label what are they best for..but it doesn't mean you'll choose the best tasting ones. In this case I think the best is to try to buy different type every time and compare the taste. That I am doing. Still .. :)

Servings: 3

Cooking time: 20 minutes.

Products:

4 medium boiled potatoes, cut into pieces
1 cup yogurt
1 tbsp chickpea flour (I used wheat flour)
0.4 tsp turmeric powder
2 tbsp butter ghee (I used oil)
Salt to taste
0.5 tsp cumin seeds
Pinch of asafoetida
1 tsp ginger paste
2 green chilies
0.4 tsp red chili powder
0.5 tsp garam masala

Method:

Whisk yogurt with flour, turmeric powder and salt. Add about 0.5 cup of water, then whisk well.

heat the butter (or oil) in a pan, add cumin seeds, when they begin to change color, add asafoetida, ginger and chopped green chilies. Stir-fry for about a minute, then add red chili powder and yogurt, stir everything well.

Add the potatoes and stir continuously until everything starts boiling. Then reduce the heat and simmer for 5 minutes or until potatoes are tender. Before serving sprinkle it with garam masala.

14 komentarų:

  1. Potatoes look delicious, my kind of food! I didn't know they were poisonous either. I love every type of potato!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. This was good but little bit unusual dish for me :) with indian bread it tasted nice. Dont know maybe im just used to different kind of potatoes :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Looks so creamy and yummy! Love your spice mix....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Thanks, it wasn't very creamy, but tasted interesting :) maybe it would be possible to use more yogurt and less water then it would be more creamy, but I didn't try that yet

    AtsakytiPanaikinti
  5. These potatoes sound so delicious in that flavorful silky sauce! wonderful recipe, thanks for sharing :)!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Amy, always welcome :) what I liked was the color :)) it tasted really good :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. These look so good! I'm betting soy yogurt could be substituted here, and making the dish vegan would be easy! My husband loves to cook with potatoes, so I'll definitely pass this one on to him!

    AtsakytiPanaikinti
  8. I tried with indian yogurt so really don't know about substituting with soy yogurt :)
    This is easy, quick, spicy but delicious dish, I hope you'll enjoy it guys :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip skaniai atrodo! Dievinu bulves visais pavidalais :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. I love the Indian spices, the flavor is fantastic and hearty. You've added my favorite - potatoes to the mix. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  11. This looks and sounds really good. Thanks so much for sharing the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  12. AJ ----Aciu :) toks pavidalas bent man buvo naujiena, bet visai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mother Rimmy --- taste was nice, potatoes in yogurt gravy was something new to me :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dimah --- always welcome :) it tasted good too

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...