2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Idėja: Spalvoti Ledukai/ Idea: Colorful Ice Cubes

Idėja/ Idea AeroplaneJelly

Ledukai prieš Kalėdas? Taip! Nes čia vasara. Ir tikrai nieko šilto nesinori gerti kai lauke 30.
Spalvoti ledukai yra kažkas paprasto, įdomaus ir mielo. Be to tai yra gražus būdas papuošti stalą. Bet kokios šventės proga tikrai nesunku jų pasidaryti ir įmesti po kelis į gėrimo stiklinę.


Produktai:

Želė (pvz. Dr.Oetker citrinų ir braškių skonio)
Vanduo

Paruošimo procesas:

Želė pagaminti pagal instrukcijas ir supilti į formą ledukams. Įdėti į šaldiklį ir palaukti kol sustings.

Kad būtų lengviau išimti ledukus iš formos, formą trumpam pamerkti į karštą vandenį.



Ice cubes before Christmas? Yes! Because it's summer here. And we really do not want to drink anything warm when it's +30 outside.
Colorful ice cubes is something simple, interesting and nice. Besides, it is a great way to decorate the table. It's very easy to make them for any occasion and just drop few in a glass.

Products:

Jelly (eg. Dr.Oetker lemon and strawberry taste)
Water

Preparation:

Made jelly ​​according to the instructions and pour into ice cube moulds. Leave it in the freezer till set.

To make it easier to remove the ice cubes briefly dip frozen ice cube mould in hot water.

2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Raudonojo Vyno ir Camembert Sūrio Keksiukai/ Red Wine and Camembert Cheese Cupcakes

Pagal/ Source CupcakeProject

Keksiukų su vynu ir sūriu receptą radau netyčia ir man taip patiko ta idėja! Šokoladas, raudonasis vynas ir sūris keksiukuose, kaip tai gali nepatikti?! Skonis tikrai gan neįprastas ir įdomus ir šiuo atveju neįprastas reiškia tikrai geras.
Nors ganašas atrodo ir nelabai gražiai, bet jis labai skanus. Skanus ir vienas.. todėl jo užteko tik pusei keksiukų:)


Vienetai: 16 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė ( be ganašo): 303 kcal, 14,1 gr. riebalų, 22.3 gr. cukraus

1 keksiuko energetinė vertė ( su ganašu): 400 kcal, 23 gr. riebalų , 24.9 gr. cukraus

Produktai:

2 stiklinės miltų
0.75 stiklinės kakavos (nesaldintos)
1.25 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. druskos
125 gr. sviesto (kambario temperatūros)
120 gr. Camembert sūrio
1.75 stiklinės cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1.25 stiklinės sauso raudonojo vyno
1 stiklinė graikiškų riešutų

Šokoladiniam vyno ganašui (12 keksiukų)

60 gr. juodojo šokolado (smulkinto)
110 gr. sviesto
60 ml raudonojo vyno

Gaminimo procesas:

Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą. Kitame dubenyje gerai išplakti kartu sviestą, sūrį ir cukrų iki pūrios, šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti vanilę.

Į sviesto ir sūrio masę imaišyti vyną ir miltus. Išmaišyti kol viskas susimaišys, bet stengtis nepermaišyti. Atsargiai įmaišyti riešutus.

Keksiukų formeles maždaug 3/4 pripildyti tešlą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Ganašui skirtą sviestą ir šokoladą ištirpinti kartu, išmaišyti iki vientisos masės. Po truputį nuolat maišant supilti vyną. Gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve kol masė pakankamai sukietės ir ją bus galima užtepti ant keksiukų.



I found this cupcake with wine and cheese by accident and I loved the idea so much! Chocolate, red wine and cheese cupcakes, how not to like that?! The taste is bit unusual and interesting, but in this case unusual means really good.
Although Ganache doesn’t look very nice.. but it's very delicious. That’s why in the end I had only enough for half of the cupcakes :)

Makes: 16 cupcakes

Nutritional value of 1 cupcake (without ganache): 303 calories, 14,1 gr. fat, 22.3 gr. sugars

Nutritional value of 1 cupcake (with ganache): 400 calories, 23 gr. fat , 24.9 gr. sugars

Products:

2 cups flour
0.75 cup cocoa powder (unsweetened)
1.25 tsp baking powder
0.5 tsp salt
125 gr. butter (room temperature)
120 gr. Camembert cheese
1.75 cup of sugar
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
1.25 cup dry red wine
1 cup walnuts (may be chopped if you prefer)

For chocolate Wine Ganache (for 12 cupcakes)

60 grams. dark chocolate (chopped)
110 gr. butter
60 ml red wine

Method:

Sift together flour, baking powder, salt and cocoa. In another bowl beat together butter, cheese and sugar until light and fluffy. One by one continuously beating add the eggs. Stir in vanilla.

Add flour mixture to the butter and cheese mixture, add wine. Mix everything until incorporated, but try not to overmix. Fold in walnuts.

Fill cupcake liners about 3/4 full and bake in a preheated to 180C oven for about 20 minutes.

For the ganache melt together butter and chocolate, stir until smooth. Little by little, stirring constantly add the wine. Mix well and keep refrigerated until the mixture becomes hard enough to be spread on the cupcakes.

2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Sausainiai su Trijų Rūšių Šokoladu/ Triple Chocolate Cookies

Pagal knygą/ Source Book Indulgence Chocolate a fine selection of sweet treats

Šiuos sausainius turėtų išbandyti visi tikri šokolado mėgėjai. Nors paprastai viskas viename nebūna gera idėja, bet trijų rūšių šokoladas šiuose sausainiuose juos paverčia nepaprasta pagunda..
Garantuoju, kad kol jie nesibaigs negalėsite sustoti valgę. Aš bandžiau kelis kartus apie juos pamiršti, bet jie tiesiog šaukė mane iš virtuvės..


Vienetai: 35

1 sausainio energetinė vertė: 132 kcal, 7.1 gr. riebalų, 10.1 gr. cukraus

Produktai:

200 gr. juodojo šokolado (smulkinto)
125 gr. sviesto (kambario tempertūros)
115 gr. rudojo cukraus
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 gr. pieniško šokolado (smulkinto)
125 gr. baltojo šokolado (smulkinto)

Gaminimo procesas:

Juodąjį šokoladą ištirpinti ir padėti pravėsti.

Sviestą kartu su cukrumi išplakti iki pūrios ir šviesios masės. Po vieną nuolat maišant įmušti kiaušinius. Supilti tirpdytą šokoladą ir gerai išplakti viską. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, įmaišyti pieniško ir baltojo šokolado gabaliukus ir viską gerai išmaišyt.

Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1 valandai. Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.

Iš tešlos formuoti rutuliukus (1 v.š. tešlos- 1 rutuliukas). Išdėlioti ant kepimo popieriaus paliekant apie 5 cm tarpus ir šiek tiek suploti.

Kepti apie 10 minučių arba kol sausainiai dar bus šiek tiek minkšti. 5 minutėms palikti ant kepimo skardos, paskui perkelti ant grotelių ir pabaigti vėsinti.



All chocolate lovers should really try these cookies. Though usually all in one recipes are not a good idea, but free different kinds of chocolate makes these cookies just irresistable..
I guarantee that you wouldn't be able to stop eating them till all of them are gone. I tried few times to forget about them, but they were just calling from the kitchen..

Makes: 35 cookies

Nutritional value of 1 cookie: 132 calories, 7.1 gr. fat, 10.1 gr. sugars

Products:

200 gr. dark chocolate (chopped)
125 gr. butter (at room temperature)
115 gr. brown sugar
2 eggs (at room temperature)
200 gr. flour
1 tsp baking powder
125 gr. milk chocolate (chopped)
125 gr. white chocolate (chopped)

Method:

Melt dark chocolate and leave it aside to cool.

Beat butter with sugar until fluffy and light. Then one by one beat in the eggs mixing well after each. Add melted chocolate and beat everything well. Sift in the flour, baking powder, mix in milk and white chocolate pieces and mix everything well.

Wrapp the dough into plastic food wrap and leave the refrigerator for 1 hour. Preheat the oven to 180C. Line baking tray with baking paper.

Form the balls from the dough (1 tablespoon of dough- 1 ball). Arrange the dough balls on a baking tray leaving about 5 cm space in between and slightly flatten.

Bake for about 10 minutes until the cookies are still a little bit soft. Leave them on a tray for 5 minutes, then transfer on a cooling rack and finish cooling.

2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Plaktos Grietinėlės Keksas/ Whipped Cream Bundt Cake

Pagal/ Source ForellesReceptai

Man patinka pūrūs burnoje tirpstantys keksai. Ir šį keksą (pavadinimas buvo pyragas, bet tikriausiai esmės tai nekeičia) su plakta grietinėle jau seniai buvau nusižiūrėjus, bet kadangi grietinėlę perku nedažnai tai vis nebūdavo progos išbandyti. Nereikia net daug pagiriamųjų žodžių šiam receptui, viskas ir taip labai aišku šis keksas yra 10/10.


Gabaliukai: 10-12

1 gabaliuko (1/10) energetinė vertė: 285 kcal, 12.5 gr.riebalų, 20.2 gr.cukraus

Produktai:

225 gr. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
350 gr. grietinėlės
3 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
200 gr. cukraus

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 190C, kepimo formą ištepti riebalais.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki švelnių putų (bet neperplakti). Kiaušinius išplakti kartu su vanilės ekstraktu. Atsargiai įmaišyti grietinėlę į kiaušinių masę ir dar paplakti apie pusę minutės. Plakant po truputį supilti cukrų. Galiausiai įsijoti miltus ir viską atsargiai išplakti.

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.


I love soft pound cakes that melt in the mouth.. And this bundt cake (though it was actually named just cake, it probably doesn't make difference how you name it) with whipped cream was on my list for a long time waiting for it’s turn, I just wasn’t buying cream for anything.
I think I do not even need to tell much how good was this cake. I would say 10/10.



Makes: 10-12 pieces

Nutritional Value of 1 piece(1/10): 285 calories, 12.5 gr.fat, 20.2 gr.sugars

Products:

225 gr. flour
2 tsp. baking powder
350 gr. whipping cream
3 large eggs
1 tsp vanilla extract
Pinch of salt
200 gr. sugar

Method:

Preheat the oven to 190C, grease pound cake form.

Mix flour with baking powder and salt. Whip the cream until stiff peaks form (do not over beat). Beat the eggs together with vanilla extract. Carefully mix in eggs into the cream beat everything for about half a minute. Beating slowly gradually add in sugar. Finally sift in the flour and mix everything well.

Pour the batter into the baking form and bake in a preheated oven for about 30-35 minutes. Before serving you can dust it with powdered sugar.

2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Pyragas su Kreminiu Sūriu/ Cream Cheese Bars

Pagal/ Source ThatSkinnyChickCanBake

Kartais būna dienų kurios nesibaigia, o pavirsta savaitėmis ir periodais kai nėra nei laiko, nei noro, nei jėgų.. Ir labai netinkamas metas tokiems periodams yra prieš Kalėdas. Todėl stengiausi kiek galėjau nepasiduoti toms blogoms nuotaikoms, padariau pertrauką ir štai vėl grįžtu. Ačiū tiems kas mane palaikė, myli, pasiilgsta ir visada primena, kad nesu viena.

Puikus pyrago receptas, kai norisi kažko su kreminiu sūriu, bet ne sūrio pyrago.. Manau, kad aš naudočiau mažiau cukraus kreminio sūrio sluoksniui, skonis nuo to neturėtų nukentėti.
Kiek šio pyrago gabaliukų suvalgiau šį kartą nesigirsiu.. :)


Vienetai: 16 gabaliukų

1 gabaliuko energetinė vertė: 404 kcal, 17.4 gr. riebalų, 46.5 gr. cukraus

Produktai:

2 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. druskos
1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
0.5 stiklinės sviesto (tirpinto)
2 v.š. pieno

Viršutiniam sluoksniui:
220 gr. kreminio sūrio (kambario temperatūros)
2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 stiklinės tirpinto sviesto
450 gr. cukraus pudros (persijotos, pasilikti kelis šaukštus pabarstymui)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo popieriumi ištiesti 22x33 cm kepimo formą.

Persijoti miltus, kepimo miltelius, sudėti cukrų ir druską, išmaišyti viską. Sudėti kiaušinė, tirpintą sviestą ir pieną. Maišyti (tiksliau minkyti) kol gausis vientisa masė.

Gautą tešlą tolygiu sluoksniu įspausti į formos dugną.

Viršutiniam sluoksniui išplakti kreminį sūrį, tada sudėti kiaušinius, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti cukraus pudrą.

Supilti gautą kreminio sūrio masę ant pagrindo, išlyginti viršų ir kepti apie 35-40 minučių. Atvėsinti ir tada pabarstyti cukraus pudra.



Sometimes there are endless days that turn into weeks and longer periods when you don‘t have time, desire or the strength to do anything .. And it‘s really bad when such period starts before Christmas. So I had a break and I am coming back again. Thank you everyone who supported me, loved, missed and always remind me that I am not alone.

Cheesecake is a great thing, but if you want something different for a change choose these lovely cream cheese bars .. They are just yummy!
I just think I would use less sugar in cream cheese layer next time.
I won‘t tell you this time how many bars I had.. :)


Makes: 16 pieces

Nutritional Value of 1 piece: 404 calories, 17.4 gr. fat, 46.5 gr. sugars

Products:

2 cups flour
1.5 cup sugar
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 large egg (room temperature)
0.5 cup butter (melted)
2 tbsp milk

Top layer:
220 gr. cream cheese (room temperature)
2 big eggs (room temperature)
1 tsp vanilla extract
0.5 cup melted butter
450 gr. powdered sugar (sifted, reserve a few tbsp for dusting)

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 22x33 cm baking form with baking paper.

Sift the flour, baking powder, add sugar and salt, mix everything. Beat in the eggs, melted butter and milk. Mix (it‘s actually more kneading) until smooth.

Press the dough evenly in the bottom of the form.

For the the top layer beat the cream cheese, then add the eggs, vanilla and melted butter. Mix until smooth and combined. Mix in icing sugar.

Pour cream cheese mixture over the base, even the top and bake for 35-40 minutes. Cool and then dust with icing sugar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...