Pagal/ Source DietTaste
Būtent avinžirniai šio braunio sudėtyje mane ir sugundė šį kartą. Taigi.. pirmasis mano išbandytas saldumynas, kurioje sudėtyje avinžirniai!
O rezultatas? Skanus. Tikrai nenuvylė ir brauniai buvo šokoladiniai ir labai drėgni.
Keli pastebėjimai- su šiais brauniais elgtis reiktų gana atsargiai, kadangi jie šiek tiek byra. Be to kadangi smulkinau avinžirnius ne virtuviniu kombainu, o paprasčiausiai sutryniau liko jų odelių gabaliukų.
Gabaliukai: 16
Produktai:
1 skardinė (400 gr, 250 gr netto) avinžirnių, nusunktų
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpios kavos granulių
2 v.š. saulėgražų aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės rudojo cukraus (arba atitinkamas kiekis saldiklio)
Žiupsnelis druskos
200 gr. juodojo šokolado, tirpinto
0,5 stiklinės smulkintų riešutų (pasirinktinai)
1 a.š. romo (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
These flourless brownies are made with chickpeas that was the reason I actually tried this recipe. So .. here it is my first tested recipe for sweets made with chickpeas!
The result? I really liked them. These brownies really didn't disappoint, they were chocolaty and very moist.
A few things that I can note- these brownies should be handled carefully as they crumb and fall apart easily. Also, since I didn't mash the chicpeas using food processor but just with a fork there some pieces of the skin left.
Makes: 16 pieces
Products:
1 can (400 g, 250 g netto) chickpeas, drained
2 eggs
2 tbsp instant coffee granules
2 tbsp sunflower oil
1 tsp vanilla extract
0.5 cup brown sugar (or an equivalent amount of sweetener)
Pinch of salt
200 gr. dark chocolate, melted
0.5 cup chopped nuts (optional)
1 tsp rum (optional)
Method:
Mash chickpeas, then add the eggs, coffee granules, oil and vanilla and beat everything together well until smooth.
Stir in sweetener or sugar, baking powder and salt. Finally, add the chocolate, if using rum, chopped nuts and mix well.
Pour batter into 22 cm square baking pan lined with baking paper and bake in a preheated to 160 C oven for 30 minutes. Let it cool in a form, then remove and cut into pieces.
Būtent avinžirniai šio braunio sudėtyje mane ir sugundė šį kartą. Taigi.. pirmasis mano išbandytas saldumynas, kurioje sudėtyje avinžirniai!
O rezultatas? Skanus. Tikrai nenuvylė ir brauniai buvo šokoladiniai ir labai drėgni.
Keli pastebėjimai- su šiais brauniais elgtis reiktų gana atsargiai, kadangi jie šiek tiek byra. Be to kadangi smulkinau avinžirnius ne virtuviniu kombainu, o paprasčiausiai sutryniau liko jų odelių gabaliukų.
Gabaliukai: 16
Produktai:
1 skardinė (400 gr, 250 gr netto) avinžirnių, nusunktų
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpios kavos granulių
2 v.š. saulėgražų aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės rudojo cukraus (arba atitinkamas kiekis saldiklio)
Žiupsnelis druskos
200 gr. juodojo šokolado, tirpinto
0,5 stiklinės smulkintų riešutų (pasirinktinai)
1 a.š. romo (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Avinžirnius sutrinti, tada sudėti su kiaušinius, kavos granules, aliejų ir vanilę ir gerai viską kartu išmaišyti iki vientisos masės.
Įmaišyti saldiklį arba cukrų, kepimo miltelius ir druską. Galiausiai sudėti šokoladą, jei naudojate romą, smulkintus riešutus ir gerai išmaišyti.
Supilti tešlą į 22 cm kvadratinę formą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Leisti pravėsti formoje, tada išimti ir supjaustyti gabaliukais.
These flourless brownies are made with chickpeas that was the reason I actually tried this recipe. So .. here it is my first tested recipe for sweets made with chickpeas!
The result? I really liked them. These brownies really didn't disappoint, they were chocolaty and very moist.
A few things that I can note- these brownies should be handled carefully as they crumb and fall apart easily. Also, since I didn't mash the chicpeas using food processor but just with a fork there some pieces of the skin left.
Makes: 16 pieces
Products:
1 can (400 g, 250 g netto) chickpeas, drained
2 eggs
2 tbsp instant coffee granules
2 tbsp sunflower oil
1 tsp vanilla extract
0.5 cup brown sugar (or an equivalent amount of sweetener)
Pinch of salt
200 gr. dark chocolate, melted
0.5 cup chopped nuts (optional)
1 tsp rum (optional)
Method:
Mash chickpeas, then add the eggs, coffee granules, oil and vanilla and beat everything together well until smooth.
Stir in sweetener or sugar, baking powder and salt. Finally, add the chocolate, if using rum, chopped nuts and mix well.
Pour batter into 22 cm square baking pan lined with baking paper and bake in a preheated to 160 C oven for 30 minutes. Let it cool in a form, then remove and cut into pieces.
aš esu dalį miltų keitus avinžirnių miltais - sveikiau, o skonis tikrai nesuprastėjo :)
AtsakytiPanaikintiKol kas dar kepti nebandžiau su avinžirniu miltais, bet tikiu, kad nesuprastėja :) reikės pabandyt
PanaikintiWow, what a great way to make brownies!! SO healthy!
AtsakytiPanaikintiHealthy and delicious too!:)
PanaikintiI need to try this recipe Medeja. I made a flourless chocolate cake with white beans a while ago and loved it! Great brownies!
AtsakytiPanaikintiCake with white beans sounds intriguing :) I should find the occasion to try that.
PanaikintiOh, Medeja, these sound amazing! I love chickpeas, and I think these brownies would be fun to try! :)
AtsakytiPanaikintiJoy @ Yesterfood.blogspot.com
If you like moist brownies I think you would like these ones :)
PanaikintiHave never tried baking with chickpeas. Thanks for sharing!
AtsakytiPanaikintiI also never tried baking with chickpeas before, but these brownies turned out great!
PanaikintiI have never baked with chickpeas either Medeja. Sounds intriguing!
AtsakytiPanaikintiTastes really great too!
Panaikinticool never seen chickpeas used in baking before
AtsakytiPanaikintiI have seen but never tried before :)
PanaikintiYou know, I've been seeing a lot of recipes lately where desserts are made with chickpeas or beans. It sounds very interesting, good to hear that you liked the taste! I should try it too!
AtsakytiPanaikintiI haven't seen anything using beans yet. But I think chickpeas taste nice in baked things, they gave that nice moist texture.
PanaikintiMano tipo kepinys :) Ir tikrai tikiu, kad skanu, nes kieeeekkk kepus esu :))) dar šokoladinis... mmm :)
AtsakytiPanaikintiSkanu ir pasirodo ne tik man patiko :) daviau dar vyrui į darbą ir ten visiem patiko :)
PanaikintiI haven't made brownies with chickpeas but I'm intrigued. Have you ever seen ones made with black beans? Those don't appeal to me but I would give these ones a try. Thanks for sharing:)!
AtsakytiPanaikintiI haven't tried beans..but chickpeas definitely work and don't give any strange flavor :)
PanaikintiThis looks interesting! I'd love to try it. I've heard about brownies with avocado and black beans, but chickpeas! This must be tasty and different.
AtsakytiPanaikintiLooks really delicious :)
Thanks, Muna :) These are delicious brownies, worth trying, may become favorite :D
PanaikintiGreat job Medeja
AtsakytiPanaikintiKa tik atradau si blog'a ir man jis labai patiko! Aciu Medeja! puikus, idomus, nauji ir nesudetingi receptai, o ypac dziaugiuosi atradusi si saldumyno recepta be miltu! Meciau valgyti balta duona, pajutau gerus rezultatus, bet kazko sokoladinio karts nuo karto LABAI uzsinoriu, tad butinai ismeginsiu si recepta! ACiu:)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuos :) stengiuos čia dėt kuo įvairesnių receptų, ir sveikesnių ir mažiau sveikų.. Tikiuos šie brauniai patiks :)
Panaikinti