2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Daniškas Pyragas 'Svajonė'/ Danish Dream Cake

Pagal/ Source NordicFood&Living

Mano paskutinėms dienoms Danijoje atšvęsti (deja deja, ir vėl laukia kraustymąsis kurių aš taip nemėgstu) dalinuosi tradicinio daniško pyrago receptu. Kiek teko pastebėti, pyragai čia labai mėgstami, darbovietėse jų būna beveik kasdien. Šis pyragas labai paprastas ir dėl karamelizuoto kokosinio viršutinio sluoksnio gan neįprasto skonio (bent man).



Produktai:
Pyragui:

250 gr miltų
250 gr cukraus
50 gr sviesto
3 kiaušiniai
200 ml pieno
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto

Viršui:

125 gr sviesto
50 ml pieno
200 gr rudojo cukraus
100 gr kokoso drožlių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Iškloti kepimo popierium 25x35 cm kepimo formą.

Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, tuomet įmaišyti pieną. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu.

Į miltų mišinį supilti tirpinto sviesto mišinį ir kiaušinių mišinį. Išmaišyti viską iki vientisos masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 20- 25 minutes.

Viršui, puode storu dugnu ištirpinti sviestą, sudėti cukrų ir pieną, išmaišyti ir pavirti apie minutę. Sudėti kokoso drožles, gerai išmaišyti.

Kai pyragas bus kepęs 20- 25 minutes išimti iš orkaitės, supilti ant viršaus kokosų masę, tolygiai paskleisti. Tuomet sugrąžinti pyragą į orkaitę ir kepti dar 10 minučių. Prieš supjaustant pilnai atvėsinti.


To celebrate my last days in Denmark (unfortunately, once again I will be moving something I do no enjoy at all) I am sharing a traditional Danish cake recipe. I noticed that having cakes almost daily especially in the office is very popular. This cake is very simple and top layer of caramelized coconut tasted quite interesting.


Products:
Cake:

250 gr flour
250 gr sugar
50 gr butter
3 eggs
200 ml milk
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract

For the Top Layer:

125 gr butter
50 ml milk
200 gr brown sugar
100 gr coconut flakes

Method:

Preheat the oven to 200C. Line 25x35 cm baking form with paper baking.

In one bowl, mix the flour, baking powder. In a pan melt butter, then mix in the milk. In another bowl beat the eggs with sugar and vanilla extract.

Pour the melted butter mixture and egg mixture into the flour mixture. Mix everything until smooth. Pour the batter into the prepared baking form and bake for about 20 to 25 minutes.

For the top layer, in a thick-bottomed pan melt butter, add sugar and milk, mix and simmer for about a minute. Add coconut, mix well.

When the cake has been in the oven for 20 to 25 minutes, remove from the oven, pour on top the coconut mixture and spread it evenly. Then return the cake to the oven and bake for another 10 minutes. Cool completely before serving.

13 komentarų:

  1. i love all your cakes jus too yummy dear..how are you doing

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Gloria :) I'm moving again..hopefully. won't have to do that again soon

      Panaikinti
  2. This looks divine! Perfect with a cup of coffee!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oooh caramelised coconut? What a delicious cake!

    AtsakytiPanaikinti
  4. This looks so good. So sorry you have to move!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Karen. I hope this move is for the better :)

      Panaikinti
  5. very nice tradition, unfortunatelly not in my office:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Looks moist and delicious! Sorry you have to move, but I'm happy to see a post from you :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. I would love a slice too! It looks really great.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...