2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Saldus biskvitinis omletas/ Sweet sponge omelette

Kažkada seniai nepamenu kuriame žurnale buvau radusi biskvitinio saldaus omleto receptą. Kepiau jį kelis kartus, o paskui nustojau, žurnalas kažkur nusimetė, kelis metus buvau apie jį pamiršusi. Ir vieną dieną kai norėjau kažko skanaus ir paprasto prisiminiau jį, deja recepto neatsiminiau, tik tiek, kad kaiušinio baltymus reikia išplakti atskirai. Bet surizikavau pabandyti ir pavyko labai puikiai, dabar jį kepu sau pusryčiams kiekvieną savaitgalį kol vėl atsibos.



Produktai:

2 kiaušinio baltymai
1 kiaušinio trynys
2 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
0,4 stiklinės pieno
0,5 a.š. cinamono
1 v.š. kakavos (nebūtina)

Gaminimo procesas:


Visus produktus išskyrus kiaušinių baltymus suplakti kartu. Iki standžių putų išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Įkaitinti aliejų keptuvėje, atsargiai supilti tešlą ir tolygiai paskirstyti, kepti ant vidutinės ugnies kelias minutes kol omletą bus galimą apversti, apvertus pakepti kitą pusę kelias minutes. Patiekti su jogurtu, uogiene.



A long time back, I can not remember in which magazine, I found the recipe for sweet sponge omelette. I made it a few times and then stopped making, lost the magazine somewhere, for few years I forgot about it. One day when I wanted something simple and sweet I remembered about it, unfortunately I could not recall a recipe. I just remembered that egg whites should be beaten separately. But I tried and the result was really great. Now I make it for breakfast every weekend till I get bored again.

Foto: Omelette with cacao/ Omletas su kakava

Products:

2 egg whites
1 egg yolk
2 tbsp flour
2 tbsp sugar
0.4 cup of milk
0.5 tsp cinnamon
1 tbsp cocoa (optional)

Method:

Mix well all the ingredients except the egg whites together. Beat egg whites until stiff and fold them carefully into the batter.

Heat oil in a skillet, carefully pour in the batter and spread evenly, cook on medium heat for few minutes until the omelette doesn't stick to the bottom of the skillet and it is easy to flip it over and fry the other side for few more minutes. Serve with yogurt and/or jam.

2011 m. spalio 25 d., antradienis

Cashew Burfi/ Anakardžių Riešutų Burfi

Pagal/ Source TastyAppetite

Rytoj Diwali, todėl šiandien pagaminau anakardžių saldumyną, kuris tradiciškai gaminamas ta proga. Nors tiesą sakant mes labiausiai mėgstame tokias šventes dėl saldumynų, kuriuos gaminu ta proga :) Todėl, sveikinu su Diwali ir pasidalinkite kokiu nors skanėstu su savo artimaisiais.


Produktai:

250 gr. anakardžių riešutų
200 gr. cukraus pudros
1 stiklinė pieno
4-5 v.š. sviesto
0,5-1 a.š. malto kardamono


Gaminimo procesas:

Riešutus pamerkti piene maždaug valandai. Išmirkytus riešutus perkošti. Anakardžius susmulkinti iki vientisos masės.

Puode storu dugnu ištirpinti sviestą, sudėti riešutų masę ir maišant pakepinti ant vidutinės ugnies maždaug 6-8 min.

Sudėti cukraus pudrą, kardamoną, gerai išmaišyti. Nuolat maišyti kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Kai masė pradės atiskirti nuo kraštų išjungti ugnį. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi tiestą formą, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Atvėsusią supjaustyti rombo formos gabaliukais.


Tomorrow is Diwali, so today I made cashew burfi, which is traditionally made for this occasion. Though to be honest, main reason is that we like the sweets that I make :) Anyway, I wish you all happy Diwali! And share some sweet treat with your loved ones.

Products:

250 gr. cashew nuts
200 gr. icing sugar
1 cup milk
4-5 tbsp butter
0.5 to 1 tsp cardamom powder


Method:

Soak cashews in milk for about one hour. Strain the soaked nuts and grind them into a smooth paste.

In a heavy-bottomed pan melt the butter, add cashew paste, fry the paste stirring on medium heat for about 6-8 min.

Add the icing sugar, cardamom, mix well. Mix continuously until the sugar has dissolved and the mixture thickens. When the mixture starts rolling from the sides turn the heat off. Pour the mixture to the form lined with baking paper and flatten the surface. Let it cool completely and into diamond shaped pieces.

2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Peanut Butter Swirl Brownies (Cake?)/ Riešutinio sviesto ir kakavos pyragas


Pagal/ Source AdorasBox


Neįprastai ilgai sirgau, todėl nenorėjau nieko valgyti ir gaminti net kelias savaites. Bet kai šiek tiek pagerėjo nusprendžiau iškepti pyragą su žemės riešutų sviestu, nes jaučiu silpnybę saldumynams su riešutų sviestu dėl jų malonaus aromato ir riešutų sviesto skonio.
Naudojau namie gamintą riešutų sviestą ir pyragas gavosi labai skanus, valgėm jį net kelias dienas.



Produktai:

0,5 stiklinės sviesto
1 stiklinė riešutų sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1 stiklinė + 2 v.š. kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1,5 stiklinės miltų
3 v.š. kakavos


Gaminimo procesas:

Kartu iki kreminės masės sumaišyti sviestą, riešutų sviestą ir rudajį cukrų. Įmušti kiaušinius, sudėti kondensuotą pieną, vanilę ir išmaišyti iki vienstisos masės. Sudėti miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirti apie 1,5 stiklinės tešlos, į ją įmaišyti kakavą, 2 v.š. kondensuoto pieno. Tešlą be kakavos supilti į kepimo formą (aš naudojau 20cm skersmens apvalią formą). Ant viršaus užpilti kakavinę masę ir peiliu ją pamaišyti su šviesia mase. Kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min,jei mėgstate 'šlapesnį' pyragą, aš kepiau apie 40 min. kol pyragas buvo pilnai iškepęs. Atvėsinti prieš išimant iš skardos apie 30 min.



I was sick for a very long time and that is really unusual for me. So I didn't want to eat or to cook anything for a few weeks. But when I got a little bit better I decided to bake with peanut butter brownies (I prefer calling it cake), because I feel a weakness for sweets with peanut butter because they have that nice aroma and taste of peanut butter.
I used home made peanut butter and cake turned out really good and delicious.

Products:

0.5 cup of butter
1 cup peanut butter
0.5 cup of brown sugar
1 cup +2 tablespoons condensed milk
2 eggs
1 tsp vanilla
1 tsp baking powder
Pinch of salt
1.5 cups of flour
3 tbsp cocoa


Method:

Cream the butter, peanut butter and brown sugar together. Add the eggs, condensed milk and vanilla and mix everything very well. Add the flour, salt and baking powder, mix well. Take out about 1.5 cups of mixture, add in cocoa, 2 tablespoons condensed milk. Pour the batter, not containing cocoa into a baking form (I used 20cm diameter round form). Drop on top of cacao mixture and swirl with a knife. Bake in a preheated to 180C oven for about 25 minutes if you like them fudgy, I baked it for about 40 minutes until it was completely baked. Cool before removing from the baking form for 30 minutes.

2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Meksikietiškas kokosinis gėrimas- Horchata/ Coconut Rum Horchata

Pagal/ Source VittlesAndBits

Kol nepamačiau šio recepto niekad nebuvau girdėjusi apie tokį gėrimą kaip tradicinis saldus meksikietiškas gėrimas - horchata. Iškart žinojau, kad turiu jo paragauti, kadangi produktų kombinacija pasirodė labai viliojanti ir saldi.. Galima gaminti šį kokteilį tiek su romu tiek be jo. Ką bepridusi- pabandykite ir paragaukite!



Produktai:

1 stiklinė ilgagrūdžių nevirtų ryžių
1 l. šilto vandens
0,5 a.š. malto cinamono
1 stiklinė kokosų pieno
0,25 stiklinės neriebios grietinėlės
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (apie 350-400 ml)
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės romo (pasirinktinai, galima daryti ir nealkoholinį kokteilį)

Gaminimo procesas:

Ryžius užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti apie pusvalandį. Nukošti, neišpilant vandens, ryžius ir sudėti į virtuvinį kombainą. Sudėti cinamoną ir sutrinti iki pastos konsistencijos. Supilti ryžių pastą atgal į vandenį ir palaikyti dar bent 2 valandas kartais pamaišant kol vanduo taps pieniškai baltas.

Perkošti ryžius per sietelį kelis kartus. Į gautą ryžių 'pieną' sudėti kokosų pieną, grietinėlę, kondensuotą pieną, vanilę ir romą (jei naudojate). Viską labai gerai kartu išmaišyti. Palikti šaldytuve bent 2 valandoms prieš patiekiant.


Until I haven't found this recipe I have never heard of such drink as a traditional Mexican sweet drink - horchata. As soon as I saw it I knew that I had to try it as the combination of products looked very tempting and sweet .. This cocktail can be made both with or without rum. I can only say- try it and enjoy!

Products:

1 cup uncooked long-grain rice
1 liter warm water
0.5 tsp ground cinnamon
1 cup coconut milk
0.25 cup cream
1 can sweetened condensed milk (about 350-400 ml)
1.5 tsp vanilla extract
0.5 cup rum (optional)

Method:

Mix the rice and warm water together, and leave it for half an hour. Reserving the water, drain, and place the rice in a food processor. Add the cinnamon and grind to the paste. Pour the rice paste back into the reserved water and keep at least 2 hours, stirring occasionally until the water becomes milky white.

Strain the rice through a sieve few times. Discard the solids. Add in coconut milk, cream, condensed milk, vanilla, and rum (if desired) to the 'rice milk' and mix everything well together. Leave the refrigerator at least 2 hours before serving.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...